Cum se modifică pofta de sex, pe parcursul unei zile

Cum se modifică pofta de sex, pe parcursul unei zile
Organismul bărbaţilor secretă cea mai mare cantitate de testosteron la orele dimineţii
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Dorinţa sexuală creşte şi se diminuează în funcție de fiecare moment al zilei, iar aceste oscilații au loc după un bioritm propriu, uneori greu de intuit. Ce se știe însă cu siguranță este faptul că există diferenţe destul de mari între bioritmul sexual al unei femei şi cel al unui bărbat. Acest lucru nu înseamnă însă că cei doi nu se pot sincroniza. Este nevoie doar de dorință și de un strop de atenție în privința indiciilor pe care ni le transmite partenerul de cuplu.

Libidoul are fluctuaţii diferite la femei şi la bărbaţi, pentru că este dictat de hormoni diferiţi. În cazul bărbaţilor, testosteronul este cel care le influenţează apetitul sexual, pe când libidoul femeilor are legătură cu hormonii estrogeni. Organismul bărbaţilor secretă cea mai mare cantitate de testosteron la orele dimineţii. Prin urmare, momentul în care aceştia au cea mai mare disponibilitate sexuală este în jurul orei 9,00. Nivelul testosteronului este atunci cu până la 50 la sută mai mare decât în celelalte momente ale zilei, potrivit sexologilor.

Pe de altă parte, dimineața, sexul este ultimul lucru la care se gândesc femeile, pentru că hormonii lor sexuali înregistrează atunci cel mai scăzut nivel. Ele devin receptive sexual abia după orele prânzului, atunci când libidoul masculin începe să scadă. Seara este singurul moment din zi în care bioritmul sexual al unui cuplu se sincronizează. Libidoul bărbaţilor atinge din nou cote destul de ridicate în jurul orei 20,00, iar cel al femeilor, la 22,00. Așadar, acesta ar fi intervalul cel mai bun pentru o partidă de amor.

În plus, în cazul femeilor există şi un bioritm sexual lunar, care este dat de variaţiile hormonale produse pe parcursul ciclului menstrual. În zilele din preajma ovulaţiei, libidoul feminin atinge cote maxime şi există o explicaţie logică pentru acest lucru: aceasta este perioada de maximă fertilitate a femeii. În cazul femeilor care au un ciclu menstrual de 28 de zile, ziua cea mai probabilă a ovulaţiei este a 14-a, calculată din prima zi a menstruaţiei. Alte femei simt însă că dorinţa sexuală este mai puternică înaintea şi în timpul menstruaţiei.

Citit 1073 ori Ultima modificare Duminică, 18 Aprilie 2021 02:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.