Vârsta ideală pentru căsătorie

Vârsta ideală pentru căsătorie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Dacă ai în jur de 20 de ani şi te gândeşti să faci parte dintre oamenii de vârsta ta interesaţi de căsătorie, regula de 37 la sută este pentru tine. Potrivit junalistului Brian Christian şi omului de ştiinţă cognitivă Tom Griffiths, coautorii cărţii "Algorithms to Live By: The Computer Science of Human Decisions", această regulă te poate ajuta să economiseşti timp în căutarea unui soţ sau a unei soţii.

Regula 37 la sută spune că atunci când trebuie să evaluezi o serie de opţiuni într-un interval limitat de timp, fie că este vorba de candidaţi pentru un job, apartamente noi sau potenţiali parteneri de viaţă, cel mai bun moment în care să iei o decizie este când ai văzut 37 la sută din aceste opţiuni. În acel moment al procesului de selecţie vei fi adunat suficiente informaţii pentru a lua o decizie, fără a pierde prea mult timp uitându-te la mai multe opţiuni decât era necesar. Pragul de 37 la sută marchează că ţi-ai maximizat şansele să-l alegi pe cel mai bun din mulţime, arată Business Insider.

Un alt experiement care dovedeşte această teorie datează din 1960 şi are legătură cu recrutarea. Teoria spune că dacă intervievezi trei candidaţi, cea mai bună variantă este să iei o decizie bazată pe cât de bun a fost cel de-al doilea candidat. Dacă este mai bun decât primul, angajează-l! Dacă nu este, mai poţi aştepta. Dacă ai cinci candidaţi, este indicat să aştepţi până la al treilea pentru a lua o decizie. Deci dacă sunteţi în căutarea dragostei între 18 şi 40 de ani, vârsta optimă pentru a începe să iei în mod serios în considerare un viitor soţ sau o viitoare soţie este după împlinirea vârstei de 26 de ani.

Până atunci, probabil că vei pierde parteneri de calitate, însă după această vârstă cele mai bune opţiuni ar putea deveni indisponibile, scăzând şansele să-ţi găseşti "alesul/aleasa". Studiile privind căsătoriile de succes susţin vârsta de 26 de ani.

Citit 1360 ori Ultima modificare Luni, 03 Mai 2021 12:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.