Primele reacții la ”Fast AND Furious 9”

Primele reacții la ”Fast AND Furious 9”
Noul film din serie nu reușește să fie prea convingător
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

”F9/Fast & Furious 9” sau ”F9: The Fast Saga” a fost văzut de către o serie de critici de film care au scris primele impresii despre cea de-a nouă parte a francizei cu mașini ce a promis că ajunge de data aceasta în... spațiu, scrie Cinemagia.ro. Variety vorbește despre „Un sequel mai puțin furios, ce merge alături de o poveste de familie, pe măsură ce Vin Diesel și John Cena joacă rolurile fraților rivali Toretto. Cu o poveste care e mai mult retrospectivă decât o perspectivă nouă și cu scene de cascadorii trase de păr, cel de-al cincilea film din serie în regia lui Justin Lin pare să fie blocat în moștenirea întregii francize.

S-a aflat acum ceva timp că noul film din seria ”Fast and Furious”, ”F9”, va avea o secvență filmată în spațiu, ceva ce, pe hârtie, era o culminare logică a tuturor acelor salturi cu mașini care sfidau în continuu gravitația, scene cu care ne-am obișnuit în decursul întregii serii. Și, cu toate astea, nu suntem siguri că cineva este pregătit pentru ceea ce se întâmplă în punctul culminant din ”F9”.

Roman (Tyrese Gibson) și Tej (Chris ”Ludacris” Bridges), care s-au tot ciondănit de-a lungul întregului film, sunt la volanul unui Pontiac Fiero roșu, echipat cu un lansator de rachete. Mașina este purtată de o navetă spațială, care se pregătește să îi trimită pe orbită; în timp ce eroii evoluează cu niște căști spațiale artizanale care îi fac să arate mai degrabă ca niște aquanauți din anii 1960, secvența devine mai degrabă comică. Roman, cu stilul lui sceptic și Tej, cu tachinările lui, sunt un duo amuzant, ceea ce este bine, însă pe măsură ce eroii ajung în spațiu, într-o misiune care nu pare nici plauzibilă, nici necesară, scena are un anumit comic involuntar - de parcă auzi publicul ieșind din sală - pentru că filmul devine brusc ridicol”.

Hollywood Reporter scrie că „această serie de filme începea cândva cu scena în care o echipă de hoți simpatici fură DVD-playere; acum, în regia lui Justin Lin, pur și simplu trimit mașini în spațiu. ”F10” va trebui să fie cu călătorii în timp, altfel nu ne dăm seama cum ar putea această serie de filme să mai aducă vreo îmbunătățire. Și, inspirată de rezultatele prea puțin impresionante, ar putea părea un pariu care nu merită făcut. În cel mai bun caz, aceste filme din seria ”Fast” ar putea permite spectatorilor să fie surprinși de cascadorii, chiar dacă observă ridicolul lor. Însă, în lumea ”F9”, senzațiile autentice au dispărut cu totul sau sunt prea naive, pur și simplu.

Citit 1344 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Mai 2021 01:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.