Prietenia fără atracție fizică, între o femeie și un bărbat, nu există

Prietenia fără atracție fizică, între o femeie și un bărbat, nu există
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cercetatorii de la Universitatea din Wisconsin au vrut să afle dacă poate exista cu adevărat prietenie sinceră între un bărbat şi o femeie. Se pare că, de fapt, unul dintre cele două sexe întotdeauna speră la mai mult.

Pot exista doar sentimente de prietenie între un bărbat şi o femeie? Răspunsurile sunt împărţite. S-a vorbit mult despre posibilitatea existenţei unei astfel de relaţii, fără să existe şi sentimente sau interese ascunse. Nelămurirea vine şi din istorie, deoarece bărbaţii şi femeile au trăit în universuri sociale diferite. Bărbaţii au desfăşurat munci grele, alături de alţi reprezentanţi de sex masculin, iar femeile se ocupau de treburi casnice. Rolurile lor au fost distincte, trăind mult timp în lumi sociale paralele. La sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea, bărbaţii şi femeile au început să experimenteze evenimente sociale şi activităţi comune, deoarece tot mai multe femei au început să lupte pentru drepturi egale, să urmeze studii superioare şi să ocupe funcţii importante, scrie dailyamerican.com.

Poate exista prietenie între un bărbat şi o femeie?

Plecând de la această întrebare, cercetătorii de la Universitatea din Wisconsin, SUA, au invitat 88 de perechi de prieteni de sex opus, pentru a răspunde unui set de întrebări. Cercetătorii i-au pus pe subiecţi la diferite teste, pentru a putea stabili sentimentele acestora. Specialiştii au constatat că, în general, femeile nu au fost atrase de omologul lor de sex masculin şi au văzut conexiunea lor ca cea dintre doi prieteni apropiaţi. Bărbaţii, în schimb, au arătat sentimente romantice puternice şi clare pentru prietenele lor. Nu doar atât, dar aceştia au confundat cu uşurinţă sentimentele de prietenie ale femeilor cu semne de interes romantic reciproc.

Când ia sfârşit relaţia de amiciţie

Concluzia acestui studiu este că femeile dezvoltă o relaţie de prietenie, în timp ce bărbaţii întotdeauna speră la mai mult. Pe măsură ce relaţia progresează, satisfacţia generală scade între indivizi. Bărbaţii prezintă o lipsă de împlinire pe parcursul timpului, văzând că rămân doar prieteni, iar femeile îşi dau seama de intenţiile acestora. Relaţiile dintre bărbaţi şi femei vor rămâne pentru totdeauna complicate, dar tocmai acest lucru face controversa atât de interesantă, celebra întrebare urmând a rămâne mult timp pe buzele oamenilor.

Citit 3518 ori Ultima modificare Duminică, 22 August 2021 09:04

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.