Modificări: Cum te afectează lipsa relațiilor intime

Modificări: Cum te afectează lipsa relațiilor intime
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sexul nu este doar un mod extrem de plăcut de a petrece timpul cu partenerul de viaţă, ci are şi numeroase beneficii asupra sănătăţii, după cum o spun de ceva vreme mulţi medici şi cercetători. Astfel, atunci când nu faci sex, nu doar că renunți conștient la una dintre bucuriile cele mai naturale ale vieții, dar te privezi și de o parte dintre beneficiile pe care această activitate le are pentru sănătatea ta.

De multe ori, stresul, oboseala sau alte probleme diminuează cheful pentru amor, lucru resimţit şi de organismul nostru. Lipsa dorinţei de sex este pusă, în cele mai multe dintre cazuri, pe seama problemelor cotidiene, însă această stare poate fi de fapt un simptom al unei boli. Atunci când renunţi la relaţiile inime, apar câteva modificări în corp. Iată care sunt acestea, potrivit clickpentrufemei.ro.

Nu trebuie să te temi că vei deveni "mai strâmtă", deși așa ar putea părea, într-o primă fază. Muşchii nu mai sunt obişnuiţi să se relaxeze aşa cum o făceau în cazul unui orgasm, însă îşi vor recăpăta tonusul imediat ce îți vei relua programul normal.

Sistemul tău imunitar devine mai sensibil - se cunosc deja beneficiile activităţilor sexuale regulate în ceea ce priveşte sănătatea fizică, deci în perioada de repaos vei fi mai expusă riscului de apariție a infecţiilor. Și în cazul bărbaților lipsa sexului este asociată cu o activitate mai puțin eficientă a sistemului imunitar.

Nivelul libidoului scade - aici, părerile sunt împărţite. Unii consideră că, din contră, lipsa unei activităţi sexuale poate duce la o mai mare tentaţie şi nicidecum la o scădere a "poftei". Indiferent în care dintre tabere te regăsești, nu trebuie să riști o scădere a libidoului doar pentru că amâni să ai contacte intime cu partenerul de cuplu.

Vei deveni mai stresată - se pare că lipsa acestei detensionări le determină pe femei să facă faţă mai greu momentelor dificile de zi cu zi. Sănătatea cardiovasculară are şi ea de suferit - nu trebuie însă să disperaţi. Puteţi combate efectele lipsei de intimitate prin sport. Mai mult, s-a dovedit că activitatea fizică regulată poate reda dorința de a avea relații intime.

Citit 836 ori Ultima modificare Duminică, 10 Octombrie 2021 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.