Astăzi, întregul Ruhr cântă!

Astăzi, întregul Ruhr cântă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mai mult de 26.000 de cântăreţi, organizaţi în 760 de coruri, vor susţine astăzi circa 600 de concerte * La ora prânzului, în toate cele 53 de localităţi ale metropolei, un milion de oameni vor cânta în pieţele publice * Seara, pe stadionul celebrei echipe de fotbal Schalke 04 din Gelsenkirchen, 65.000 de spectatori sunt invitaţi la un spectacol realizat în premieră *

Metropola Ruhr, cu toate cele 53 de localităţi ale sale, este astăzi în sărbătoare. O sărbătoare a cântecului, dar şi a solidarităţii: 760 de coruri din regiune, dar şi invitaţii lor din 14 ţări, vor cânta astăzi, pe Veltins Arena, stadionului echipei de suflet a celor din Ruhr – Schalke 04.

26.000 de cântăreţi, alături de nume precum Bobby McFerrin, solista de operă Vesselina Kasarova, trupe precum Wise Guys, Madchenchor Scala şi Kolancy Brothers şi alţii, într-o demonstraţie pe care directorului artistic al evenimentului, americanul Steven Sloane, a caracterizat-o drept „emoţie pură”.

Concertele au început din 3 iunie, în toate localităţile metropolei, şi vor continua şi mâine, dar punctul culminant al evenimentului va avea loc astăzi, la 12,10, când, prin radio, se va da semnalul de începere a concertelor stradale.

Exact în acelaşi timp, incluzând publicul, pe a cărui participare numeroasă organizatorii se bazează, un milion de oameni vor cânta liedul „Gluck Auf” („Noroc bun!” – un omagiu adus trecutului minier al zonei) şi imnul capitalei culturale europene „Komm zu Ruhr”.

Ideea, aşa cum ne-a declarat acelaşi Steven Sloane, a fost să-i determine pe artiştii din regiune să coopereze. Şi, chiar cu câteva zile înainte de marele concert de astăzi, era clar că acest lucru le reuşise organizatorilor:

„Oameni care nu se văzuseră niciodată, deşi locuiesc poate doar la câţiva km distanţă, schimbă acum mail-uri sau vorbesc zilnic la telefon, au făcut repetiţii împreună, râd împreună, conlucrează”.

„Acesta este un câştig extraordinar! Noi nu vrem să facem doar un concert demn de Cartea Recordurilor, vrem să schimbăm mentalităţi, vrem să clădim ceva pentru viitor”.

„Iar vocea este poate cea mai timpurie metodă de exprimare a emoţiei pe care omul a descoperit-o. De aceea, alegerea a fost firească!”.          

Citit 796 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.