Un FENOMEN ASTRONOMIC RAR va putea fi observat și din Galați. AFLĂ DETALII

Un FENOMEN ASTRONOMIC RAR va putea fi observat și din Galați. AFLĂ DETALII
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cel mai important eveniment astronomic al anului vizibil în România va avea loc luni, 9 mai. Este vorba despre tranzitul lui Mercur peste discul Soarelui, care va putea fi observat cu ajutorul instrumentelor optice din dotarea Observatorului Astronomic Galaţi.

Începând cu ora 13,00, în Sala Auditorium a Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii va avea loc o conferinţă, după care, la ora 14,00, pe Terasa de Observaţii Astronomice, se va putea observa fenomenul astronomic, până la apusul Soarelui. Maximul fenomenului va avea loc la ora 17,56. Pentru participarea la eveniment se percepe o taxă de trei lei.

Se vor face observaţii în spectrul vizibil şi H-alfa, în acelaşi timp se va putea observa tranzitul şi prin metoda proiectării pe ecran solar. Se va face şi o transmisie live, pe ecranul din sala de programe educative şi activităţi interactive.

Ultimul tranzit al lui Mercur vizibil din România a avut loc acum 13 ani, iar următorul va avea loc pe 11 noiembrie 2019.

În trecut, astronomii utilizau tranziturile lui Mercur şi Venus pentru a obţine informaţii despre dimensiunile din Sistemul solar: mărimea Soarelui, distanţa până la Venus şi distanţa medie Pământ-Soare.

Citit 5228 ori Ultima modificare Luni, 09 Mai 2016 00:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.