Lui Alec Baldwin i s-ar fi spus că arma nu prezintă pericol - document din instanță

Lui Alec Baldwin i s-ar fi spus că arma nu prezintă pericol - document din instanță
Actorul nu a fost pus sub acuzație, potrivit surselor din cadrul anchetei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Arma cu care actorul Alec Baldwin a tras pe platou, provocând moartea unei colege, i-a fost dată spunându-i-se că e sigură, așa cum susţin surse din instanță. Dave Halls, asistent de regie, nu știa că arma de recuzită conținea totuși muniție adevărată și a anunțat-o drept neîncărcată, după cum susțin mărturiile. Astfel, directoarea de imagine Halyna Hutchins a fost împușcată mortal în piept, săptămâna trecută, într-un accident pe platourile de filmare ale producției "Rust", potrivit cinemagia.ro.

Regizorul Joel Souza, care stătea în spatele ei, a fost rănit. Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, a fost tratat de urgență pentru o rană la umăr și a ieșit din spital în aceeași zi. Mai multe detalii au fost făcute publice vineri, când un mandat de percheziție a devenit disponibil la instanța de judecată din Santa Fe, din statul american New Mexico. Munițiile și armele de recuzită au fost, de asemenea, confiscate de poliție.

În vârstă de 63 de ani, actorul Alec Baldwin a fost la rândul său interogat de poliție, însă - conform surselor - nu a fost pus sub acuzație. În aceeași zi, Baldwin - care joacă și semnează producția filmului - a declarat că "va colabora în toate aspectele" cu șeriful din Santa Fe.

"Sunt îndurerat pentru soțul, fiul ei și pentru toți cei care au cunoscut-o și iubit-o pe Halyna", a scris actorul pe Twitter. "Nu sunt cuvinte să exprim șocul și mâhnirea legate de acest accident în care și-a pierdut viața Halyna Hutchins, soție, mamă, colegă profund admirată...", a adăugat Baldwin.

Hutchins, în vârstă de 42 de ani, era din Ucraina și a copilărit într-o bază militară sovietică dincolo de Cercul Arctic. A studiat jurnalismul la Kiev, apoi regia de film la Los Angeles și era considerată "o stea în devenire" de către revista American Cinematographer, în 2019. A fost director de imagine pentru filmul de acțiune din 2020 "Archenemy", în regia lui Adam Egypt Mortimer.

Așa cum a anunțat Los Angeles Times, înainte de tragedie, jumătate din echipa de filmare de la "Rust" era în grevă, protestând ca urmare a condițiilor de filmare de la Bonanza Creek Ranch, de lângă Santa Fe. Sindicatul s-a plâns că, deși angajaților li s-a promis cazare în Santa Fe, odată cu începutul filmărilor erau nevoiți să vină de la 80 de kilometri, din Albuquerque, în fiecare dimineață.

Postul BBC a obținut un document care indică numele membrilor echipei de filmare care ar fi trebuit să se afle în acea zi pe platou. Printre aceștia se numără un armurier-șef, specialistul care se ocupă de siguranța armelor de foc. Hannah Gutierrez are sub 30 de ani și, după LA Times, a început de curând să lucreze în acest domeniu.

Arma de decor a lui Baldwin se credea că ar conține "un singur foc", așa cum arată e-mailul trimis de International Alliance of Theatrical Stage Employees angajaților săi.

Incidentele de acest gen sunt foarte rare, deși în filme apar arme de foc. Acestea sunt de obicei încărcate cu gloanțe oarbe - cartușe care fac zgomot și flacără, dar fără proiectil.

În 1993, Brandon Lee, pe atunci în vârstă de 28 de ani, fiul răposatului star de cinema Bruce Lee, a murit pe platourile de filmare atunci când era împușcat cu un glonț adevărat, în timp ce filma o scenă pentru filmul "The Crow". Pistolul avea un glonț introdus din greșeală în el.

Citit 1043 ori Ultima modificare Duminică, 31 Octombrie 2021 01:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.