Lidia Buble, trimisă în judecată pentru dare de mită

Lidia Buble, trimisă în judecată pentru dare de mită
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Lidia Buble a fost trimisă în judecată. Cântăreața este acuzată de dare de mită, după ce ar fi încercat să plătească doi agenți de poliție, pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest. Mai mult decât atât, ea ar fi cerut să nu fie amendată, în ciuda faptului că nu deținea declarație pe propria răspundere.

Lidia Buble are probleme cu legea, după ce ar fi încercat să mituiască doi agenți de poliție, atunci când a fost oprită în trafic pentru testarea cu aparatul etilotest. Potrivit procurorilor DIICOT, artista ar fi încercat să scape atât de testare, cât și de amendă, pentru că nu avea la ea declarația pe proprie răspundere necesară pentru deplasarea în perioada stării de alertă.

Procurorii au decis trimiterea artistei în judecată, sub acuzaţia de dare de mită. Totodată, cei doi agenți de poliție sunt anchetați în stare de libertate. "Prin rechizitoriul din data de 16 noiembrie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, sub măsura preventivă a controlului judiciar, a doi agenţi de poliţie din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită", se arată într-un comunicat DIICOT.

Întreaga scenă s-a petrecut la începutul acestui an, pe 15 februarie, atunci când cei doi polițiști au oprit-o pe Lidia Buble în trafic, pentru un control de rutină. Artista ar fi încercat să le ofere o sumă cuprinsă între 300 de lei și 200 de euro, pentru a nu fi amendată din cauza declarației pe proprie răspundere pe care nu o deținea. "Suma de bani primită de către inculpaţi cu titlu de mită a fost remisă de către o inculpată cercetată în cauză, atât cu scopul de a nu fi testată cu aparatul etilotest, cât şi pentru a nu fi sancţionată contravenţional întrucât nu avea asupra sa declaraţia pe proprie răspundere necesară pentru deplasarea pe timp de noapte pe parcursul instituirii stării de alertă pe fondul pandemiei COVID-19, respectiv, nu deţinea asupra sa documentele prevăzute la art. 35 alin. (2) din O.U.G. nr. 195/2002, fapt ce constituie contravenţie conform art. 101 alin. (1) pct. 18 din acelaşi act normativ", se mai arată în comunicatul DIICOT.

Dosarul în care este implicată Lidia Buble a fost înaintat spre soluționare Tribunalului București.

Citit 708 ori Ultima modificare Duminică, 28 Noiembrie 2021 00:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.