A murit Antony Sher, cunoscut din „Shakespeare in Love”

A murit Antony Sher, cunoscut din „Shakespeare in Love”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Actorul de teatru şi film Antony Sher, cunoscut din producţii ca "Shakespeare in Love" şi "Mrs Brown", a murit la vârsta de 72 de ani, din cauza unui cancer, informează BBC, potrivit news.ro.

Anunţul a fost făcut de Royal Shakespeare Company (RSC), cu care artistul colabora de mult timp. Directorul artistic al companiei, Gregory Doran, care era soţul lui Sher, a petrecut ultimele săptămâni îngrijindu-l.

Considerat unul dintre cei mai buni actori de teatru, preferatul prinţului Charles, aşa cum a afirmat Alteţa Sa regală în trecut, Sher a jucat la RSC roluri precum Richard III, Regele Lear şi Macbeth, care i-au adus faimă. Interpretarea dată de el regelui Richard III i-a adus în 1985 un premiu Olivier.

Preşedintele RSC, Shriti Vadera, a transmis că actorul era iubit în organizaţie şi că "a atins şi îmbogăţit vieţile multor oameni".

Între filmele în care a jucat se numără "Shakespeare in Love" şi "Mrs Brown", iar între producţiile de televiziune, "The History Man" şi "Murphy's Law".

Născut şi crescut în Africa de Sud, Antony Sher s-a alăturat RSC în 1982. A devenit artist asociat de onoare al companiei din Stratford-upon-Avon în Warwickshire. În 2010, el a povestit într-un interviu BBC despre prima lui vizită la Royal Shakespeare Company, pe care a descris-o drept una dintre cele mai importante experienţe ale vieţii lui.

Antony Sher a primit însemnele de cavaler în 2000, iar în 2005, el şi Doran, pe care l-a cunoscut la RSC, s-au numărat între primele cupluri de homosexuali care au încheiat un parteneriat civil în Marea Britanie.

Citit 583 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Decembrie 2021 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.