Kenneth Branagh îl va interpreta pe Boris Johnson

Kenneth Branagh îl va interpreta pe Boris Johnson
Branagh a fost premiat cu Oscar, la gala din acest an, pentru scenariul filmului "Belfast"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Interpretarea lui Kenneth Branagh în rolul Boris Johnson a fost anunţată într-un teaser al serialului dramatic "This England", producție care urmăreşte primele luni tumultoase ale prim-ministrului din Downing Street, în timp ce se confruntă cu primul val al pandemiei de coronavirus, potrivit ”The Guardian”, citat de news.ro.

Serialul, cunoscut anterior ca "This Sceptred Isle", este co-scris şi regizat de Michael Winterbottom şi urmează să fie difuzat pe Sky Atlantic la sfârşitul acestui an. "Drama ne poartă în sălile puterii de la Londra, în timp ce Johnson (Branagh) se luptă cu COVID-19, cu Brexitul şi cu o viaţă personală şi politică controversată", potrivit Sky Atlantic.

"Evenimentele din guvern sunt împletite cu poveşti din toată Marea Britanie, de la experţi şi oameni de ştiinţă care se întrec în a înţelege virusul, medicii, asistentele şi lucrătorii din căminele de îngrijire din prima linie, care lucrează neobosit şi eroic pentru a-l controla şi a-l stopa; personaje sunt însă și oameni obişnuiţi, ale căror vieţi au fost date peste cap".

Teaserul, lansat săptămâna trecută, se deschide cu vocea lui Branagh, în vârstă de 61 de ani, în calitate de prim-ministru, spunând: „O nouă eră se deschide, 2020 va fi un an al prosperităţii”.

Tonul videoclipului se schimbă pe măsură ce îngrijorarea lui Johnson faţă de pandemie pare să crească. "Trebuie să fim cu ochii pe acest virus", spune el.

Urmează un montaj de clipuri în care o voce din off spune: "500.000 de morţi, acesta este cel mai rău scenariu". Teaserul se încheie cu o imagine a uşii din Downing Street 10, care se închide, şi cu un crainic radio care spune: "Regatul Unit a depăşit Italia ca număr oficial de morţi".

Branagh, cunoscut pentru rolurile din „Dunkirk” şi „Murder on the Orient Express”, a jucat cel mai recent în thrillerul „Tenet” al lui Christopher Nolan şi în „Death on the Nile”, pe care l-a regizat şi care urmează să fie lansat. Actorul nord-irlandez în vârstă de 60 de ani a fost de cinci ori nominalizat la Oscar, atât pentru interpretare („Henry V”, „My Week with Marilyn”), cât şi pentru scenariu („Hamlet”) şi regie („Henry V”, „Swan Song”). El a fost premiat cu Oscar, la gala din acest an, pentru scenariul filmului "Belfast".

Citit 820 ori Ultima modificare Duminică, 29 Mai 2022 02:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.