Brad Pitt a anunţat că suferă de „orbire facială”

Brad Pitt a anunţat că suferă de „orbire facială”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Actorul Brad Pitt a declarat într-un nou interviu acordat GQ că suferă de ”orbire facială”, cunoscută şi sub denumirea de prosopagnozie, boală care îi afectează capacitatea de a-şi aminti feţele oamenilor.

Deşi nu a fost diagnosticat oficial, Brad Pitt, în vârstă de 58 de ani, spune că este de părere că suferă de ”orbire facială”. ”Nimeni nu mă crede! Vreau să întâlnesc o altă persoană (n.r. care suferă de aceeaşi boală)”, a declarat actorul, potrivit news.ro.

Pitt a spus că vrea să-şi amintească oamenii pe care îi întâlneşte şi se teme că lupta lui le-a dat oamenilor impresia că este o persoană retrasă.

Prosopagnozia este o tulburare neurologică ce îi determină pe cei afectaţi să aibă dificultăţi în a-i recunoaşte chiar şi pe membrii familiei sau pe prieteni, potrivit Institutului Naţional de Sănătate din Statele Unite ale Americii. Tratamentul implică dezvoltarea altor strategii de recunoaştere a oamenilor, cum ar fi concentrarea asupra vocii lor.

Unele cercetări arată că boala poate afecta până la una din 50 de persoane, într-o anumită măsură. Pitt a mai vorbit despre această afecţiune în 2013, când a declarat pentru revista Esquire că acesta este motivul pentru care petrece atât de mult timp acasă.

Citit 1426 ori Ultima modificare Duminică, 17 Iulie 2022 11:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.