Momentul din viaţă când multe cupluri aleg să se separe

Momentul din viaţă când multe cupluri aleg să se separe
Probleme în relația amoroasă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Majoritatea persoanelor căsătorite care divorțează aleg să se separe de partenerii lor de viaţă în preajma vârstei de 40-44 de ani, conform rezultatelor prezentate de realizatorii unui studiu pe tema divorţurilor, desfăşurat în Anglia şi Ţara Galilor, citat de agenţia de presă Xinhua.

Oficiul Naţional de Statistică (ONS) din Marea Britanie a desfăşurat o analiză a tuturor divorţurilor înregistrate în 2015, cel mai recent an pentru care sunt disponibile date complete. În urma studiului, s-a aflat că 101.055 de cupluri heterosexuale au ales să divorţeze în 2015, o descreştere cu 9,1 la sută în comparaţie cu anul 2014 şi o scădere cu 34 la sută faţă de un vârf înregistrat în 2003.

Vârsta medie a bărbaţilor şi femeilor care au divorţat în 2015 a fost de peste 40 de ani, ceea ce face ca această grupă să se afle pe primul loc în topul vârstei la care persoanele aleg să facă acest pas în viaţă, arată Agerpres. Media de vârstă a partenerilor de viaţă care aleg să se separe a crescut anual, între 1985 şi 2015, fiind cu peste opt ani mai mare, atât în cazul bărbaţilor, cât şi al femeilor, notează sursa citată.

De asemenea, analiza a luat în calcul şi informaţii cu privire la cuplurile homosexuale din Anglia şi Ţara Galilor, cupluri care au ales să se separe. "În premieră, cifrele cuprind date pe un an întreg privind divorţurile cuplurilor de acelaşi sex, în 2015 înregistrându-se 22 de divorţuri - 12 cupluri feminine şi zece masculine", a notat Nicola Haines, din cadrul ONS.

"Comportamentul neconform a fost cel mai des invocat motiv de divorţ în rândul cuplurilor de acelaşi sex, printre practicile reclamate fiind şi angajarea în relaţii sexuale cu alte persoane", a adăugat ONS. "Adulterul, unul dintre motivele comune de divorţ, este recunoscut legal numai atunci când este comis în relaţiile heterosexuale", precizează Xinhua.

Concubinajul, alternativă la căsătorie

Potrivit ONS, scăderea numărului de divorţuri ar putea fi explicată prin faptul că din ce în ce mai multe cupluri aleg să trăiască împreună fără a se căsători. "Schimbarea de atitudine cu privire la coabitare ca alternativă la căsnicie sau înaintea căsătoriei, în special în rândul tinerilor, a fost cel mai probabil un factor care a contribuit la descreşterea ratei divorţurilor, din 2003. Frecvenţa coabitării a crescut în această perioadă, în timp ce numărul persoanelor căsătorite a scăzut", precizează ONS.

Potrivit instituţiei, vârsta persoanelor care aleg să se căsătorească este foarte posibil să fie îndeaproape legată de riscul de divorţ, cei care aleg să îşi unească destinele la începutul vârstei de 20 de ani având cel mai mare risc de divorţ.

Citit 312 ori Ultima modificare Duminică, 07 August 2022 06:21

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.