Primele reacții la serialul „The Rings of Power”

Primele reacții la serialul „The Rings of Power”
Primii spectatori laudă serialul din universul Lord of the Rings
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Serialul fantasy ”The Lord of the Rings: The Rings of Power”, producția fantasy a studiourilor Amazon, inspirată din lucrările lui J.R.R Tolkien, este considerată cea mai scumpă producție TV realizată vreodată și are premiera pe 2 septembrie, pe Amazon Prime Video. Pe măsură ce embargo-ul legat de cronici se ridică, criticii și fanii care au văzut primele două episoade se înghesuie pe Twitter pentru a-și împărtăși părerile despre mult-așteptatul serial.

Eric Francisco, jurnalist specializat pe TV și film la Inverse, a considerat ”Rings of Power” drept „mare, îndrăzneț și minunat”, dar și-a exprimat îndoiala dacă noul prequel va „sta alături” de trilogia lui Jackson sau dacă „merită numele lui Tolkien”. „Este maximul de energie pe care îl poți aștepta de la o producție istorică, una care a costat mulți bani”, afirmă el, potrivit cinemagia.ro.

„Primele două episoade din «Lord of the Rings: The Rings of Power» sunt o priveliște spectaculoasă”, a adăugat Brandon Katz, reporter TV senior la The Wrap. 

Rodrigo Salem, jurnalist la Folha, o publicație braziliană, a scris: „«Rings of Power» este o experiență cinematografică puternică. Într-o lume perfectă, l-am putea vedea pe marele ecran. Este pur și simplu Tolkien și totuși este legat de filmele lui Peter Jackson. Efectele speciale sunt strălucite, jocul este superb și prologul va distruge orice sentiment negativ”.

Dvan Coggan, jurnalist la Entertainment Weekly, scria pe Twitter: „Am  văzut primele două episoade din «The Lord of the Rings: The Rings of Power» și sunt o bucurie totală. Gestul de a le urmări ne readuce în Pământul de Mijloc. Abia aștept să văd unde duce povestirea...”

Plasat în timp cu mii de ani înainte de evenimentele din ”The Lord of the Rings: The Fellowship of the Rings” și de ”The Hobbit”, serialul se petrece în timpul celui de-Al Doilea Ev al Pământului de Mijloc, care surprinde mărirea și decăderea regatului Numenor, creația inelelor din titlu și nașterea Ultimei Alianțe. „Inelele Puterii” readuc celebrele personaje din seria „Stăpântul Inelelor” - pe o Galadriel tânără (Morfydd Clark) și pe Elrond (Robert Aramayo).

Pe lângă Clark și Aramayo, din distribuție fac parte Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Ismael Cruz Córdova, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers și pe  Daniel Weyman.

Studiourile Amazon au început dezvoltarea proiectului ”Inelele Puterii” în 2017 într-un efort de a produce mai mult conținut, cheltuind 250 de milioane de dolari pentru a achiziționa drepturile asupra serialului de la moștenitorii lui Tolkien. Bugetul estimat pentru primul sezon este de 465 milioane de dolari.

”The Lord of the Rings: The Rings of Power” are regia semnată de către J.A. Bayona, Wayne Che Yip și Charlotte Brändström. Patrick McKay și J.D. Payne sunt showrunneri și producători executivi, scrie Variety.

Citit 1726 ori Ultima modificare Duminică, 04 Septembrie 2022 12:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.