„Sparta”, controversatul film al lui Ulrich Seidl, prezentat la San Sebastian

„Sparta”, controversatul film al lui Ulrich Seidl, prezentat la San Sebastian
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

”Sparta”, cel mai nou film al lui Ulrich Seidl, a fost retras de la Festivalul Internațional de Film de la Toronto, în contextul acuzațiilor la adresa regizorului cu privire la comportamente nepotrivite și exploatarea minorilor. Totuși, premiera filmului, săptămâna aceasta, în cadrul Festivalului de Film de la San Sebastian, se va derula conform graficului, anunță Variety, potrivit Cinemagia.

Un purtător de cuvânt al festivalului a relatat pentru Variety, din partea conducerii festivalului, că ”Sparta” va rămâne în competiție. În cadrul unei liste cu trei puncte, în care își explică decizia, echipa Festivalului de la San Sebastian declară că „echipa festivalului evaluează filmele după calitatea și contribuția acestora” și că festivalul „nu are calitatea să judece în ce condiții au fost realizate filmările și dacă, în timpul filmărilor, s-a produs vreo infracțiune. Dacă cineva are dovezi în acest sens, trebuie să anunțe autoritățile”.

Astfel, ”Sparta” se pregătește, conform planului, de premiera programată pe 18 septembrie la San Sebastian, acolo unde filmul va concura pentru premiul cel mare al festivalului, Golden Seashell/ Scoica de Aur.

Citit 1520 ori Ultima modificare Duminică, 18 Septembrie 2022 08:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.