Tom Cruise ar putea păși în exteriorul Stației Spațiale Internaționale

Tom Cruise ar putea păși în exteriorul Stației Spațiale Internaționale
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Tom Cruise va lansa o rachetă SpaceX pentru a filma pe Stația Spațială Internațională și ar putea deveni primul civil care face o plimbare în spațiu, scrie TheSpaceAcademy.org. Asta dacă Rusia nu o va lua înainte cu proiectul de film ”Challenge”. În mai 2020, fostul administrator al NASA, Jim Bridenstine, a anunțat că agenția va colabora cu actorul Tom Cruise pentru a face un film la Stația Spațială Internațională.

„Avem nevoie de mass-media să inspire o nouă generație de ingineri și de oameni de știință care să ducă la realizare planurile ambițioase ale NASA”, mai spunea Bridenstine. „Ar trebui să fie grozav!”, replica Elon Musk, fondatorul SpaceX, la anunț.

Cruise urmează să ajungă la bordul ISS cu o rachetă SpaceX Falcon 9 de la NASA Kennedy SpaceCenter, călătorind cu un modul Crew Dragon, ce poate andoca la ISS pe cont propriu. O dată de lansare anume nu a fost deocamdată anunțată. Zborul spațial al actorului este organizat de către Axiom Space, o companie din Houston, Texas, care oferă servicii de gestiune a zborului spațial pentru civilii care vizitează Stația Spațială Internațională. Compania este și producător de infrastructură spațială, având planuri ambițioase de a construi propria stație spațială pe orbita terestră. Anul acesta, pe 20 ianuarie, Axiom anunța că va construi „un modul media gonflabil” ce va fi atașat Stației Spațiale pentru a fi folosit la sosirea lui Cruise.

Tom Cruise este vestit pentru faptul că își face singur cascadoriile din filme. El ar putea deveni „primul civil care se plimbă în spațiu” în afara Stației Spațiale, anunța Donna Langley, coordonatoarea Universal Pictures, pentru BBC, citat de cinemagia.ro.

Filmul de acțiune, deocamdată fără un titlu, are un buget de circa 200 de milioane de dolari. Cruise va merge într-o aventură SpaceX alături de regizorul Doug Liman, care se va ocupa de înregistrarea scenelor la zero gravitație.

„Tom Cruise ne ia cu el în spațiu. El ia toată lumea în spațiu. Asta este ceea ce ne propunem”, declara Langley. „Avem un proiect extraordinar în dezvoltare cu Tom, unul care îl surprinde făcând exact asta. Să ia o rachetă către stația spațială și apoi să fie primul civil care se plimbă în afara ei”, declara Langley. Ea a mai spus că cea mai mare parte din film se petrece pe Pământ, de unde personajul principal trebuie să plece în spațiu și să salveze situația”.

Citit 562 ori Ultima modificare Marți, 18 Octombrie 2022 12:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.