Condeieri ai diasporei întorși definitiv în țară

Condeieri ai diasporei întorși definitiv în țară
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Salonul literar "Axis libri" și-a deschis porțile pentru iubitorii cuvântului scris, săptămâna trecută, sub coordonarea criticului literar Adi Secară și a doamnei Geta Eftimie, directoare adjunctă a Bibliotecii "V. A. Urechia".

Primii invitați care și-au deschis sufletele și cărțile pe brațele patriei-mamă au fost Daniela Gumann și Constantin Gumann, proaspăt reveniţi din Austria. Daniela Gumann, poetă, prozatoare şi publicistă, este președinte al Asociației Scriitorilor Români din Austria (ASRA), întemeietoare a revistei "Condeierul diasporei" și a Salonului literar "Cu cărțile pe masă". Împreună cu scriitorul Constantin Gumann, care excelează și în metaloplastie, au prezentat, pe lângă fructuoasa lor activitate literară, povestea lor impresionantă de viață, a românilor care reuşesc dincolo de granițele țării.

Le-a fost alături și le-a apreciat activitatea Cătălin Negoiță, director executiv al Direcției pentru Cultură Galați. Impresionante au fost și intervențiile susținute de Maria Stanciu, președinte al filialei Galaţi a Uniunii Ziariştilor Profesioniști, şi scriitorii Vera Crăciun şi Ghiță Nazare.

Departe de țară și de cei dragi, scriitorii Daniela și Constantin Gumann și-au "păstrat în suflet țara". Iată-i acum întorși cu proiecte literare importante, care vor aduce un suflu nou vieții culturale gălățene.

 

Citit 886 ori Ultima modificare Vineri, 21 Octombrie 2022 12:19

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.