Ce este Falun Gong?

Ce este Falun Gong?
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Există o mie de cărări care duc în vârful muntelui Fuji, spun japonezii. La fel de multe sunt și căile care duc spre ascensiunea spirituală. Una dintre ele este Falun Gong.

Avându-și rădăcinile în Qigong, Falun Gong sau Falun Dafa înseamnă „Marea Cale a Roții Legii” sau „Practica Roții Legii”. Fondatorul noii școli, Li Hongzhi, a definit Falun Gong ca fiind reînvierea elementelor spirituale din Qigong (interzise de comuniștii chinezi); de asemenea, maestrul a declarat că „scopul (principal - n.a.) al practicii nu este nici sănătatea fizică, nici dobândirea de capacități supraumane, ci să purifice inima practicantului și să-l facă să atingă salvarea spirituală.”

Totuși, practicarea Falun Dafa duce la echilibrarea chakrelor, la urcarea Qi prin toate meridianele și prin toate punctele energetice ale trupului, la sănătate și vitalitate sporite, la echilibru mental și la o liniște interioară deosebită.

Falun Gong are un set de doar cinci exerciții în care se combină tehnici de respirație, mișcări ale corpului, posturi, absoluta liniște interioară, atenție „albă” concentrată doar pe mișcarea energiei, manipularea Qi cu ajutorul palmelor. Practic, Falun Dafa este un Qigong simplificat la minimum, cu rezultate care se simt din momentul în care ai învățat „coregrafia” primului exercițiu.

Falun Gong se poate practica oriunde și oricând. Se recomandă ca măcar primul exercițiu să fie făcut zilnic, pentru a menține starea de curgere a Qi. Practicat corect și în ritmul stabilit, primul exercițiu durează doar patru minute și se repetă de trei ori.

Din păcate, autoritățile chineze au scos Falun Gong în afara legii, au încarcerat zeci de mii de practicanți și au ucis mii dintre ei pentru așa-numitele „bănci de organe”. Mișcarea s-a răspândit totuși cu repeziciune, fiind practicată în circa 140 de țări.

 

Citit 1036 ori Ultima modificare Vineri, 28 Octombrie 2022 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.