Lapte de pasăre

Lapte de pasăre
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

INGREDIENTE. 3 albușuri, ½ cană zahăr, 2 căni lapte, 3 gălbenușuri, 1 lingură zahăr vanilat.

PREPARARE. Adaugă albușurile într-un castron, presară doar un pic de sare, apoi bate-le folosind mixerul. Adăugă 2 linguri de zahăr și omogenizează. Pune deoparte. Încălzește laptele într-o oală la foc mic. Formează găluște din spuma de albușuri, luând cu o lingură sau linguriță, și pune-le în oala cu lapte. Fierbe 15 minute la foc mic, apoi trece-le pe o farfurie. Adaugă gălbenușurile, zahărul rămas și zahărul vanilat într-un castronaș și amestecă-le până la omogenizare. Varsă acest amestec peste laptele în care au fiert găluștele, amestecă și dă-l o dată în clocot. Servește laptele cu găluște.

Citit 554 ori Ultima modificare Joi, 03 Noiembrie 2022 14:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.