Ciorbă acră cu legume

Ciorbă acră cu legume
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Reţeta unei ciorbe delicioase de post, care poate fi savurată cu aceeaşi plăcere şi în zilele toride de vară, având un gust răcoritor, nu trebuie să lipsească din reţetarul niciunei bucătărese. Dacă suntem în sezonul de iarnă, în post, pentru ciorbă putem folosi zarzavat la conservă, însă bucătarii garantează că deliciosul gust se menţine dacă folosim legume proaspete.

Ingrediente

1 conservă roşii tăiate cubuleţe, 2 cepe medii, 2 dovlecei mici, 2 cartofi medii, 1 ardei gras mediu, ţelină, păstârnac, amestec de legume congelate, ulei, un plic Borş Magic, 1 morcov măricel, o legătură leuştean, tăieţei laţi sau fidea, sare, Delikat.

Mod de preparare 

În oala în care urmează să se prepare ciorba, se pune la călit în ulei ceapă tocată mărunt, roşiile din conservă şi un praf de Delikat. După ce acestea s-au călit, se adaugă apă (în funcţie de oala şi cantitatea de ciorbă dorită). Când a început să fiarbă amestecul de mai sus, se adaugă morcovii, ţelina şi păstârnacul date pe răzătoarea mare şi apoi restul legumelor tăiate cubuleţe, împreună cu legumele congelate. Se adaugă Borşul Magic şi sare. Se lasă la fiert cu capacul aproximativ o oră şi jumătate la foc mic, timp în care se gustă şi se potriveşte de sare şi borş. Când este aproape gata şi toate legumele sunt fierte, se adaugă tăieţei şi leuştean tocat mărunt. Se mai lasă 5-10 minute pe foc până se fierb şi tăieţeii şi se mai asezonează dacă se mai consideră necesar. Pot fi folosite orice fel de legume. Se poate folosi şi borş proaspăt de casă, însă aveţi grijă să nu umpleţi oala cu apă, lăsaţi loc şi pentru borş. Această variantă este foarte des folosită de gospodine. Se ştie că borşul de casă, pe lângă gustul deosebit pe care îl dă preparatelor, este şi foarte sănătos pentru sănătate. Pentru ciorba de zarzavat acrită cu borş de casă reţeta este asemănătoare. Legumele spălate se taie în bucăţi mici, apoi se pun la fiert în apă cu sare (dovleceii se pun la fiert ultimii, fiindcă fierb mai repede), apoi  adăugăm şi  lobodă tocată mărunt. Când  toate legumele s-au fiert, adăugăm borşul fierbinte şi potrivim de sare. Oprim focul şi adăugăm leuştean verde tocat mărunt.

Citit 636 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Decembrie 2022 09:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.