Ce bem în seara de Anul Nou şi cât ne costă. Gălăţenii iau cu asalt rafturile de băuturi

Ce bem în seara de Anul Nou şi cât ne costă. Gălăţenii iau cu asalt rafturile de băuturi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Băutura este un detaliu destul de important în seara de Revelion, oamenii dorind să aibă cu ce să dea noroc la miezul nopții, iar paharele să le fie mereu pline pe parcursul serii.

Fie că mergi la o petrecere sau că găzduiești una, băuturile trebuie să fie bine alese. Am mers în două hipermarketuri din Galaţi, Kaufland şi Carrefour, pentru a compara prețuri ale unor băuturi specifice distracţiei de Revelion. Ambele erau asaltate de gălăţeni, mai ales în secțiunile de băuturi.

În funcție de gusturi, oamenii aleg băuturile alcoolice, pe cele non-alcoolice sau combinaţii între cele două. Băuturi alcoolice însemnând vodcă, lichior, bere, alături de cele fără alcool, cum ar fi sucurile.

Cum cele două supermarketuri au diferite prețuri și oferte, am făcut o selecţie pornind de la câteva tipuri de băuturi căutate şi cumpărate în general pentru asemenea evenimente. 

Vinul spumant este demisec (ds) sau dulce (d), vodca inclusă în tabel este dintr-un brand recunoscut, iar berea analizată era ambalată la sticlă, la 0,33 ml, evident, în magazin existând şi variante mai ieftine, la doză, dar şi mult mai scumpe, precum berile craft, la sticlă. Sucurile pentru care am comparat preţurile sunt carbogazoase şi ambalate la PET de 2,5 litri, varianta cea mai economică. Pentru cei care nu beau sucuri cu acid există variante comparabile ca preţ şi fără acid, iar cei mai pretenţioşi pot opta pentru sucuri naturale, care pornesc de la circa 10 lei litrul.

Dacă vă place să amestecaţi gusturi şi culori, precum şi băuturi alcoolice cu non-alcoolice, iată câteva posibile reţete de cocktailuri pentru seara de Revelion:

 Appletini

Pentru acest cocktail, este nevoie să amesteci 50 ml de vodcă, 50 ml de suc natural de mere, câteva picături de suc de lămâie și o linguriță de sirop de arțar. Conținutul poate fi amestecat într-un shaker plin cu gheață sau direct în recipientul pe care îl vei folosi pentru a savura băutura. Poți oferi un plus de culoare prin decorarea marginii paharului cu o felie de măr.

 Cosmo

Acest cocktail celebru conține 50 ml de vodcă cu mandarine, o linguriță de lichior de portocale, o linguriță de sirop de lime și 50 ml de suc de merișoare. Toate ingredientele trebuie amestecate într-un shaker plin cu gheață. Toarnă conținutul într-un pahar de martini şi asezonează-l cu o felie de portocală.

Citit 802 ori Ultima modificare Joi, 29 Decembrie 2022 13:22

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.