Şcoala iubitorilor de animale. NU cumpărați de la samsari!

Şcoala iubitorilor de animale. NU cumpărați de la samsari!
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Bun-găsit, dragi iubitori de animale! Poate vă doriți încă un animal de companie, poate vă doriți să deveniți proprietarul unui câine sau al unei pisici de rasă, ori poate vreți să dăruiți cuiva drag un prieten necuvântător. Înainte de a fi sedus de farmecul puiului și de prețul, poate convenabil, al patrupedului, țineți seama că ați putea fi victima unui samsar. A unei persoane care nu are alt scop decât să câștige din împerecheri fără număr și vânzarea unor pui, și nu are scrupule exploatând animalele în condiții mizere.

Pentru a vă arăta de ce trebuie să fiți cu adevărat preocupați de „cuibul” din care vine animalul de companie, am ales să preluăm de pe pagina de Facebook a Asociației Kola Kariola descrierea unei cățelușe Bichon, salvată de la un samsar: „Sub aspectul de cățel pufos, alb, mic și drăgălaș pe care toată lumea îl vede, să știți că se află un suflet amărât, trecut prin multe, pe care puţini îl înțeleg.

Lulu are undeva la 7-8 ani, deci a dus o viață de chin, ținută în cuști mizere închise, fără să vadă lumina zilei sau vreo hrană adecvată. Este un cățel foarte anxios, nu are problemă în a interacționa cu alți câini, problemele sunt în interacțiunea cu omul. În primele trei zile când am luat-o, nu ne putea privi în ochi, a stat doar în pătuțul ei, când o scoteam urla de frică, apoi își făcea nevoile și intra la loc. Nu putea sta într-o cameră cu televizorul pornit pentru că lătra isteric. A învățat să poarte zgarda și lesa, stă la toaletaj, deși uneori nu-i face plăcere. Nu reacționează bine deloc când este lăsată singură acasă, de fiecare dată am găsit-o ascunsă în cele mai stranii locuri, iar în momentul în care o găseam urla de frică și făcea pișu pe ea. Pare că nu înțelege cuvintele, uneori nici când o strig nu reacționează, nici nu se uită la mine. Cu toate astea, am continuat să-i vorbesc întruna, deși aveam impresia că vorbesc cu pereții. Este nevoie de foarte multă răbdare și mult timp în interacțiunea cu ea. Pe noi ne iubește și ne arată așa cum știe ea: uneori primesc pupici pe nas, alteori dă din coadă, iar pentru noi asta e cea mai mare bucurie. Dar în majoritatea timpului, stă într-o stare de tristețe”, dezvăluie familia care i-a dat o șansă cățelușei înainte de a fi adoptată.

Dacă nu vă doriți un animal născut în asemenea condiții, nu cumpărați de la samsari!

Citit 876 ori Ultima modificare Joi, 12 Octombrie 2023 12:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.