Supa cremă de ciuperci, hrănitoare şi ușor de preparat

Supa cremă de ciuperci, hrănitoare şi ușor de preparat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Supa cremă de ciuperci este un preparat delicios și hrănitor. Aceasta nu conține carne și este perfectă și pentru o dieta vegetariană, însă este bogată în proteine și foarte sățioasă.

Ingrediente: 500 g ciuperci, 150 ml lapte, 100 g smântână, 0,5 l supă clară de legume, una sau două cepe albe medii, 2 căței de usturoi, 2 linguri de ulei de măsline, o lingură de unt, un cartof, o legătură de mărar și una de pătrunjel, sare, piper, boia dulce, cimbru. În cazul în care optezi pentru varianta fără produse de origine animală, poți înlocui laptele și smântâna cu 200-250 g de cremă de soia sau smântână vegetală.

Preparare: Se taie mărunt ceapa și usturoiul și se călesc într-o cratiță în care s-au încins untul și uleiul de măsline. Când încep să devină transparente, se adaugă ciupercile tăiate subțire și se lasă câteva minute să se înmoaie. Se acoperă apoi cu supa de legume și se adaugă cartoful tăiat cubulețe, pentru că amidonul din acesta va face supa mai densă și mai cremoasă. Se condimentează după gust, cu sare, piper, boia și cimbru și se lasă aromele să se amestece cu legumele, timp de 30 de minute, la foc mediu. Se poate adăuga laptele înainte să iei oala de pe foc. Smântâna va fi pusă în blender, împreună cu supa. La final se va adăuga verdeață tocată mărunt.

Este foarte important să se folosească alimente proaspete; acestea au mai mult gust, dar sunt și mai bogate în nutrienți. În ceea ce privește ciupercile, poți opta pentru o supă clasică făcută doar cu champignon sau poți jongla cu aromele mai multor tipuri de ciuperci disponibile pe piață: brune, pleurotus, gălbiori, hribi sau shimeji.

Se recomandă folosirea și a codițelor de la ciuperci, chiar dacă acestea sunt mai fibroase. Au un gust bun și o cantitate mare de fibre, iar după ce le vei pasa în blender vor deveni la fel de cremoase și plăcute la textură ca "pălăriile". Și cartoful este foarte important pentru această supă, el conferindu-i o textură cremoasă și un gust plăcut. Se recomandă folosirea cantității indicate și nu mai mult, dacă vrei ca supa ta să rămână una de ciuperci și să nu se transforme într-una de legume. Rădăcinoasele albe se potrivesc de minune cu ciupercile, așa că, dacă le apreciezi aroma, le poți folosi pentru a îmbunătăți această supă după gustul tău.

Citit 410 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023 12:16

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.