O nouă versiune cinematografică a lui „Frankenstein”

O nouă versiune cinematografică  a lui „Frankenstein”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Regizorul Guillermo del Toro, recent premiat cu Oscarul pentru cel mai bun film de animaţie, cu „Pinocchio”, anunţă următorul lungmetraj pe care îl va regiza: o nouă adaptare live-action a romanului „Frankenstein”, de Mary Shelley.

Potrivit informaţiilor din revista de specialitate „Deadline“, citată de agenția de presă news.ro, regizorul vrea să-i coopteze pe Andrew Garfield şi pe Oscar Isaac pentru rolurile principale, precum şi pe Mia Goth.

Cineastul de origine mexicană încă lucrează la scenariu. Este un proiect despre care Del Toro spune că există deja de câţiva ani. Deocamdată, încă nu se ştie dacă va fi o versiune plasată în secolul al XIX-lea, mai fidelă acțiunii din roman, sau în contemporaneitate.

Guillermo del Toro a creat pentru Netflix seria „Troll Hunters: Tales of Arcadia” şi a făcut furori, anul trecut, cu antologia sa „Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities”.

Născut pe 9 noiembrie 1964, Guillermo del Toro Gómez este un regizor, producător, scenarist și romancier mexican. Este cunoscut în special pentru regia filmelor „Blade II” (2002), „Labirintul lui Pan” (2006), „Hellboy” (2004), „Hellboy II: The Golden Army” (2008) și „Pacific Rim” (2013).

Primul film care îl avea în centrul acțiunii pe Frankenstein datează din 1910. Era un film de groază produs în SUA și regizat de J. Searle Dawley. De-a lungul timpului, monstrul romantic creat de Mary Shelley a fost personaj în nu mai puțin de 57 de producții cinematografice, de la filme horror și drames până la animații cu accente de comedie.

Personajul Frankenstein apare pentru prima oară în romanul din 1818 al lui Mary Shelley. Figura iconică este interpretarea sa de către Boris Karloff, în filmul omonim din 1931.

Se presupune că scriitoarea s-a inspirat pentru a-i da viață monstrului din roman după numele cetății Frankenstein. Romanul relatează viața tânărului elvețian Victor Frankenstein, care studiază la o universitate renumită din Ingolstadt și care reușește să realizeze un om artificial cu ajutorul electricității.

Citit 475 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Martie 2023 08:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.