Actorul Sam Neill, tratat pentru un cancer al sistemului limfatic

Actorul Sam Neill, tratat pentru un cancer  al sistemului limfatic
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Actorul Sam Neill, celebru pentru rolul paleontologului Alan Grant din saga „Jurassic Park“, a dezvăluit în memoriile sale, care vor fi publicate săptămâna viitoare, că se tratează pentru un cancer de sânge în stadiul III, informează AFP, potrivit Ager­pres. „Adevărul este că sunt bolnav. Poate pe moarte. Va trebui să accelerez“, scrie el în primul capitol al cărţii sale, „Did I ever tell you this?“, pe care a scris-o în timp ce făcea chimioterapie. Într-un interviu acordat ziarului britanic The Guardian, actorul precizează însă că este în remisie, dar că va trebui să continue tratamentul pentru tot restul vieţii. „Nu pot pretinde că anul trecut nu a avut momentele sale întunecate“, a explicat el, în condiţiile în care cancerul său, un limfom non-Hodgkin, a fost diagnosticat în 2022. „Dar aceste momente întunecate scot la iveală lumina“, a adăugat actorul britanico-neozeelandez, precizând că este pur şi simplu fericit că este în viaţă.

Sam Neill, în vârstă de 75 de ani, este cunoscut mai ales pentru interpretarea unuia dintre protagoniştii din „Jurassic Park“, profesorul Alan Grant, în trei episoade ale acestei serii, primul dintre acestea, din 1993, avându-l ca regizor pe Steven Spielberg.

Lunga sa carieră în faţa camerei de filmat a început în anii 1970 şi a continuat până la roluri mai recente, cum ar fi în serialul de succes „Peaky Blinders“ şi în cel mai recent episod din „Jurassic Park“, „Jurassic World: Dominion“, lansat în 2022.

Citit 420 ori Ultima modificare Duminică, 26 Martie 2023 07:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.