Cum să gătim carnea de miel

Cum să gătim carnea de miel
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pulpă marinată de miel

Ingrediente: 3 pahare de vin roșu cu 3 linguri de coniac, 1 linguriță scorțișoară, 2 cuișoare, 1 ceapă, 5 felii de morcov, sare și piper.

Preparare: Țineți carnea în acest amestec 48 de ore la rece. Apoi, cu o seringă sterilă injectați din marinată în pulpă de miel, din loc în loc. Ungeți pulpa cu unt pe deasupra și puneți-o la cuptor. Fierbeți restul de marinată și strecurați-o prin sită. Amestecați cu suc de compot de ananas. Feliile de ananas din compot aranjați-le pe un platou, peste ele puneți feliile de pulpă prăjită și deasupra turnați sosul.

Carnea de miel va ieși cu mult mai gustoasă dacă, înainte de preparare, este ținută un timp în această marinată. Va fi puternic aromată, frăgezirea și marinarea ajutând la complementarea aromelor.

 

Baiț pentru miel cu iaurt

Ingrediente: 5 căței de usturoi, 500 g iaurt cremos, 1 legătură de mentă proaspătă, 2 lingurițe chimion, 1/2 linguriță de sos picant, sare, piper

Preparare: Se crestează din loc în loc toată suprafața pulpei de miel și se introduc feliile de usturoi. Iaurtul, menta, chimionul și sosul iute se mixează în robotul de bucătărie. Se așază pulpa de miel dezosată într-o tavă, se freacă uniform cu amestecul de iaurt și mentă și se pune la marinat minimum 8 ore (sau peste noapte) la frigider.

A doua zi, se preîncălzește grilul, se scoate mielul din marinată, se asezonează cu sare și piper proaspăt măcinat. Se pune pulpa de miel pe grătar, se rumenește și pe o parte și pe cealaltă.

(surse on-line)

Citit 1031 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Aprilie 2023 14:27

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.