Tradiții, în funcție de religie și cultură. SĂRBĂTOARE
Regatul Unit al Marii Britanii: chiflele hot cross bun, la desert – tort simnel, care are mirodenii, fructe uscate și este decorat cu „ouă” din marțipan.
Germania: în Vinerea Mare, cină pe bază de pește, iar la masa din duminica Paștelui - preparate din miel.
Franța: la aperitiv, preparate din ouă – omlete sau quiche-uri –, urmate de miel la cuptor, frigărui de miel sau tocană de miel, numită navarin.
Italia: Brodetto Pasquale - un fel de frittata cu miel și sparanghel, minestra di Pasqua - o supă tradițională de Paște, făcută cu porc, vită și varză kale, iar la desert, colomba di Pasqua, o pască modelată în formă de porumbel.
Spania: hornazo – o pâine cu umplutură de cârnați, bacon și ouă fierte și torrijas – asemănătoare friganelelor noastre.
Grecia: tsoureki, un cozonac aromat, cu portocale, care se coace având deasupra ouă roșii. (sursa sodelicious.ro)