Specialități de Paște, în alte țări

Specialități de Paște, în alte țări
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Tradiții, în funcție de religie și cultură. SĂRBĂTOARE

Regatul Unit al Marii Britanii: chiflele hot cross bun, la desert – tort simnel, care are mirodenii, fructe uscate și este decorat cu „ouă” din marțipan.

Germania: în Vinerea Mare, cină pe bază de pește, iar la masa din duminica Paștelui - preparate din miel.

Franța: la aperitiv, preparate din ouă – omlete sau quiche-uri –, urmate de miel la cuptor, frigărui de miel sau tocană de miel, numită navarin.

Italia: Brodetto Pasquale - un fel de frittata cu miel și sparanghel, minestra di Pasqua - o supă tradițională de Paște, făcută cu porc, vită și varză kale, iar la desert, colomba di Pasqua, o pască modelată în formă de porumbel.

Spania: hornazo – o pâine cu umplutură de cârnați, bacon și ouă fierte și torrijas – asemănătoare friganelelor noastre.

Grecia: tsoureki, un cozonac aromat, cu portocale, care se coace având deasupra ouă roșii. (sursa sodelicious.ro)

Citit 727 ori Ultima modificare Duminică, 16 Aprilie 2023 09:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.