Salată cu piept de pui și avocado

Salată cu piept de pui și avocado
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

După masa îmbelșugată de Paște, vă recomandăm să preparați câteva rețete ușoare, salate sau mâncăruri din legume, sărace în calorii, pe care organismul le va digera fără să depună prea mult efort, dar care îi vor asigura aportul necesar de vitamine și minerale.

Printre alimentele recomandate atât adulților, cât și celor mici după sărbători, se află, fără îndoială salatele. Vă propunem o salată simplă, fără aport de calorii, fără maioneză sau lactate, dar cu piept de pui. Puiul din salată ne va oferi senzația de sațietate.

Ingrediente. 320-350 de grame de (piept de) pui gata gătit (fiert, gătit la grătar, la abur sau la cuptor), tăiat cubulețe, 3 bucăți de avocado de mărime medie, bine copți, 150 de grame de boabe porumb (o conservă mică), 130 de grame de țelină tăiată cubulețe, 100-120 de grame de ceapă  roșie sau verde tocată cubulețe, 1 legătură de pătrunjel sau 1 legătură de coriandru verde, tocat, 1 cățel de usturoi, zdrobit, 20 ml de ulei de măsline (sau ulei de avocado/sâmburi de struguri), 20 de grame de muștar, zeama de la 1 lămâie, 120-150 ml de apă rece, sare și piper după gust.

Preparare. Într-un bol se amestecă ingredientele, împreună cu carnea de pui gătită în prealabil. La final se adaugă sarea, muștarul, zeama de lămâie și piperul. Se poate servi imediat, ca fel principal, sau se poate lăsa la frigider, pentru a fi servită rece.

 

Citit 885 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Aprilie 2023 15:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.