Kebab persan cu carne de struț

Kebab persan cu carne de struț
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Struții se cresc astăzi în ferme specializate pentru consum, deoarece aceste păsări ajung la peste 100 de kilograme. Au o carne fragedă, asemănătoare cu aceea de vită la gust, culoare și textură, bogată în proteine și vitamine și foarte sănătoasă pentru că nu conţine grăsimi. Pentru că are cel mai scăzut conţinut de colesterol, friptura de struţ, ca și alte preparate rafinate din carnea acestor păsări se găseşte adesea în meniul restaurantelor şi mai ales în farfuria de duminică a multor gurmanzi.

Vă prezentăm o rețetă de kebap din această carne foarte sănătoasă.

Ingrediente: 500 g carne de struţ tocată, sare, piper, scorţişoară, mentă uscată, o ceapă mică, roşie, tăiată mărunt.

Preparare: Ingredientele se amestecă bine și se formează cu mâna umedă nişte cârnaţi lungi, cam ca micii, dar mai lungi decât aceştia. Se frig pe grătar în aşa fel încât să rămână suculenţi la mijloc şi se servesc cu o garnitură din orez. Orezul pentru acest delicios fel de mâncare se prepară astfel: se pune la fiert orezul (cantitatea recomandată de bucătari pentru un orez delicios  și nu foarte uscat constă în patru căni de apă la o cană de orez) cu ceapă roşie tocată şi sotată în ulei, la care se adaugă sare și piper, castraveți libanezi sau sos tzatziki. Când garnitura de orez este gata, se adaugă lângă friptura de struț.

La  primul contact cu carnea de struţ, din cauza aromelor din kebapul persan, gustul cărnii este ușor diminuat datorită scorţişoarei ce este predominantă, alături de aroma de ceapă, însă combinaţia este îndrăzneaţă și deosebită pentru mulți. Se simte însă carnea foarte fragedă, asemănătoare cu micii tradiționali.

Kebapul din carne struț merge foarte bine și cu mixul de legume, pentru cei care vor să  înlocuiască orezul.

Diferența față de prima rețetă este că, de această dată, folosind câte două bețe de frigărui, se formează patru bucăți de kebap de 15-20 centimetri lungime și 3-4 centimetri grosime. Acestea se introduc în cuptorul încins la 200 de grade, pentru 30 de minute. Între timp, se pregătesc legumele care se pun la fiert pe baie de aburi timp de 20 de minute, apoi se trag la tigaie în unt și cinci căței de usturoi zdrobiți, pentru 5 minute. Se condimentează cu sare și piper, după gust, apoi se servesc alături de kebap.

Citit 618 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Iunie 2023 19:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.