1. Carnea de struţ a început să pătrundă şi pe mesele românilor. Puţinele ferme de struţi din România şi-au dezvoltat magazine online de vânzare şi furnizare a cărnii direct în casele consumatorilor, iar cererea este în creştere.
Dincolo de gustul deosebit care nu seamănă nici cu clasicul pui şi nici cu carnea de vânat, pe românii care au devenit consumatori de carne de struţ îi atrage faptul că aceasta este una dintre cele mai sănătoase tipuri de carne.
3. Carnea de struţ are mai puţine calorii decât carnea de pui şi mai mulţi nutrienţi decât carnea de porc sau de pasăre.
4. Carnea de struţ conţine foarte mult fier, vitamina E și este foarte fragedă. Este o carne curată, pentru că nu conţine hormoni sau alţi aditivi de creştere. Este foarte bună pentru copii, femei însărcinate, persoane care au probleme cu anemia. Conţine foarte mult Omega 3, Omega 6 şi Omega 9.