Previne tulburările cardiace
Acizii grași Omega-3 din ton reduc colesterolul rău (LDL) și riscurile de boli cardiovasculare.
Scade tensiunea arterială
Potasiul, alături de acizii grași Omega-3, induce un efect antiinflamator.
Întărește sistemul imunitar
Este o sursă excelentă de mangan, seleniu, vitamina C și zinc.
Ajută în managementul greutății
Tonul este carne slabă, plină de proteine, cu un conținut scăzut de calorii și grăsimi.
Îmbunătățește sănătatea pielii
Acest pește conține elastină, care ajută la menținerea pielii netede.
Reduce depresia
Seleniul și acizii Omega-3 din carnea de ton îmbunătățesc echilibrul psihologic.
Dezvoltă creierul și sistemul nervos
Acizii grași Omega-3 stimulează memoria și reduc tulburările de memorie în cazul bolii Alzheimer.
Inhibă deteriorarea celulelor
Proteinele din ton îmbunătățesc metabolismul la nivel celular.