Semințele de pepene, o comoară pe care o neglijăm

Semințele de pepene, o comoară pe care o neglijăm
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Pepenele este prin excelență deliciul verii. Un lucru mai puțin cunoscut este că și... semințele de pepene sunt extrem de sănătoase și chiar recomandate pentru consum.

„Mineralele, în special magneziul, sunt foarte utile și se regăsesc în semințele de pepene. Trebuie să învățăm să mâncăm și semințele fie atunci când mâncăm și pepenele, fie le separăm, le dăm cu puțină sare și le uscăm în cuptor. Le putem pune în salată sau le putem mânca pur și simplu. Semințele de pepene sunt comestibile și conțin foarte mult magneziu. Sunt bune pentru sănătate”, a explicat nutriționistul Cristian Mărgărit.

Sunt țări asiatice în care semințele din pepene sunt apreciate la adevărata lor valoare. Acolo sunt uscate, prăjite și apoi consumate ca gustare. Sunt o sursă valoroasă de proteine. Mai exact, o cană are 30 de grame, ceea ce înseamnă peste 60 la sută din doza zilnică recomandată.

Pepenele este o alegere sănătoasă și delicioasă, dar, ca orice aliment, trebuie consumat cu moderație pentru a evita eventualele probleme de sănătate. De obicei, o porție de pepene reprezintă aproximativ 1-2 felii mari, iar cantitatea pe care o puteți consuma într-o zi depinde de mai mulți factori, cum ar fi nevoile individuale, starea generală de sănătate și dieta generală.

Semințele de pepene sunt o sursă bogată de complex de vitamine B, în special niacina, cu o cantitate semnificativă de 3,8 grame într-o cană de semințe uscate, reprezentând aproximativ 19 la sută din necesarul zilnic. Acest complex de vitamine este esențial pentru sănătatea sistemului nervos, digestiv și contribuie la menținerea pielii sănătoase și frumoase.

Citit 941 ori Ultima modificare Duminică, 13 August 2023 11:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.