Tartă alsaciană cu păstrăv afumat

Tartă alsaciană cu păstrăv afumat
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente: 300 grame de făină, făină pentru blatul de lucru, 10 g drojdie proaspătă, 2 prize zahăr, 170 ml lapte călduţ, sare, 5 linguri ulei de măsline, 1 dovlecel mic, 1 ceapă roşie mică, piper proaspăt măcinat, 100 g smântână, 125 g file de păstrăv afumat, 1-2 linguri mălai, 2 linguri verdeţuri tocate.

Preparare: Cerneți făina, faceţi o adâncitură în mijloc, sfărâmați drojdia, presăraţi zahăr, amestecaţi cu 50 ml de lapte călduţ şi lăsaţi la dospit, acoperit, circa  30 de minute. Adăugaţi 1/2 de linguriţă de sare, 4 linguri de ulei şi restul de lapte, frământaţi un aluat şi mai lăsaţi-l să dospească încă 30 de minute. Curăţaţi dovlecelul și ceapa, tăiaţi-le, condimentaţi cu sare şi piper după gust, picuraţi restul de ulei şi preparaţi-le la grill, 10-15 minute. Pe un blat întindeţi aluatul modelând două cercuri cu diametrul aproximativ de 28 cm și ungeţi-le cu smântână. Rupeţi păstrăvul în bucăţi. Aşezaţi pe tarta alsaciană legumele preparate la grill şi păstrăvul. Presăraţi puţin mălai pe o piatră pentru copt pizza, aşezaţi tartele alsaciene pe aceasta una după cealaltă, preparaţi-le la grill circa  4-5 minute şi serviţi-le după ce aţi presărat verdeţuri.

Păstrăv la cuptor

Ingrediente: 2 păstrăvi de câte 300-350 de grame fiecare, sare, piper negru măcinat, 1 cățel mic de usturoi, 1/2 linguriță de cimbru uscat, 1/2 linguriță de paprika dulce, 1 lingură de ulei de măsline

Preparare: Păstrăvii se desfac ca un fluture. Porniți cuptorul și setați-l pe funcția grill, la 230°C. Tamponați păstrăvii cu șervete absorbante de bucătărie, pentru a elimina umiditatea în exces. Condimentați-i pe partea cu carne cu sare, piper, cimbru uscat, radeți pe răzătoarea mică usturoiul și presărați paprika. Stropiți-i cu jumătate din cantitatea de ulei de măsline și așezați-i, cu partea condimentată (cea cu carnea), în tava cuptorului. Condimentați cu sare, piper negru măcinat, cimbru și paprika și stropiți cu ulei de măsline partea cu pielea. Coaceți păstrăvii la 230°C, funcția grill, timp de 15 minute. La finalul celor 15 minute, iese o minunăție de păstrăv la cuptor, aromat și cu pielea crocantă.

Se servește imediat, alături de garnitura preferată și sosuri sau salate de crudități.

Citit 430 ori Ultima modificare Duminică, 20 August 2023 06:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.