Cine l-a susținut pe Gheboasă în scandalul de la Untold

Cine l-a susținut pe Gheboasă în scandalul de la Untold
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Un mare scandal a avut loc anul acesta la Untold, asta după ce mai multe persoane s-au arătat deranjate de versurile cântate de Gheboasă la festival. Scandalul este acum pe primele pagini ale ziarelor, iar mai multe vedete din România l-au susținut pe artist.

Mai mulți artiști din țara noastră l-au susținut pe Gheboasă, asta după ce cântărețul a fost amendat la festivalul Untold din acest an.

Kamara a fost unul dintre artiștii care l-au susținut pe Gheboasă în scandalul de la Untold. Cântărețul a precizat că nu ar avea ce căuta copii la festivaluri de genul acesta, astfel că părinții sunt strict răspunzători de ceea ce se întâmplă. „Nu am obiceiul să intru pe o postare și să comentez. Dacă îmi place ceva, dau like, o inimioară, două și merg mai departe. Hai să tratăm problema realist. În primă instanță, ce caută copiii la Nerversea sau la Untold? Părinții sunt responsabili de copiii lor până la 18 ani, de acolo nu mai sunt copii și sunt responsabili de deciziile lor. Educația se face acasă și la școală. Nu muzica te educă. Muzica e pentru divertisment. Fiecare e liber să asculte ce vrea. Am ascultat multe piese în care se înjură de zeci de ani și nu m-au influențat cu nimic. Vă îmbrățișez”, a scris el la o postare de pe pagina de Instagram a lui Gheboasă.

Pe pagina sa personală de Instagram, Alex Velea a explicat faptul că, de fapt, a fi cenzurat este în defavoarea actului artistic. Artistul este de părere că nimeni nu ar trebui să îl împiedice pe un cântăreț să spună ceea ce crede într-o piesă și că a observat cum artiștii sunt limitați. El consideră că Gheboasă a fost amendat pe nedrept, având în vedere că festivalierii știau că vor exista și astfel de momente, care vor stârni controverse.

„Cenzura nu reprezintă nici mai mult, nici mai puțin decât o teamă, o teamă absurdă care n-ar trebui să blocheze un act artistic. Pe Mozart când a scris «Leck mich im Arsch» nu l-a mai amendat nimeni, dimpotrivă, a fost apreciat în continuare, faptul că Dali își ascundea organele genitale în picturile lui… acelea au devenit artă. Nu mai blocați artiștii din a fi creativi indiferent de natura artei! Nu mai zic că dați amenzi în cadrul unor evenimente private, unde lumea e conștientă de ce urmează să asculte… ba mai mult, unii venind chiar pentru momentele blamate de voi acum. JOS CENZURA!”, a scris artistul pe Instagram.

De asemenea, Selly a transmis că el consideră că decizia Jandarmeriei de a-l amenda pe Gheboasă în urma prestației sale este doar un exercițiu de PR. Cunoscutul vlogger a mai precizat și că părinții sunt cei care trebuie să își învețe copiii ce este bine să facă și ce nu, asta pentru că, nu doar la un concert, ci și în viața de zi cu zi se pot întâlni cu astfel de situații. Și Mircea Badea îl susține pe Gheboasă în tot acest scandal. El a comparat situația artistului cu experiențele proprii și a susținut că scopul entertainmentului nu include educația, căci este responsabilitatea părinților să-și educe propriii copii.

În aceste momente nu se știe dacă Gheboasă a plătit sau nu amenda pe care a primit-o la festivalul Untold din acest an. Cu toate acestea, în urmă cu câteva zile, artistul declara că se simte discriminat și spunea că va contesta în instanță amenda în valoare de 1.000 de lei primită de la Jandarmeria din Cluj-Napoca.

Citit 1031 ori Ultima modificare Marți, 15 August 2023 12:58

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.