Dieta mediteraneeană, ca stil de viață

Dieta mediteraneeană, ca stil de viață
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Numeroase studii asupra oamenilor care trăiesc în zona mediteraneeană au demonstrat beneficiile pentru sănătate ale unei diete ce se bazează în mare parte pe plante, în care proteinele animale joacă un rol mult mai mic decât în dietele occidentale.

Un nou studiu analizează importanța dietei mediteraneene și a stilului de viață mediteraneean pentru oamenii care trăiesc în altă parte, în acest caz, Regatul Unit. Studiul constată că o aderență mai mare la această dietă și la stilul de viață mediteraneean este asociată cu un risc cu 29 la sută mai mic de mortalitate din toate cauzele și cu un risc cu 28 la sută mai mic de cancer, în comparație cu persoanele care urmează cel mai puțin această dietă și stil de viață.

Cercetătorii au măsurat aderarea oamenilor la un stil de viață mediteraneean în funcție de trei indici: consumul de alimente tipice dietei mediteraneene; urmarea obiceiurilor alimentare mediteraneene; respectarea unei activități fizice adecvate, odihnei, contactului social și obiceiurile asociate cu culturile mediteraneene.

Toate cele trei de mai sus, individual, au dus la o reducere a riscului de mortalitate. Cea mai puternică reducere a cancerului și a mortalității de toate cauzele a fost asociată cu indicele trei. Acest lucru sugerează că dieta mediteraneeană se referă la fel de mult la stilul de viață și atitudinea cuiva față de alimentație, cât și la lista de alimente recomandate. Indicele trei a fost singurul asociat cu un risc redus de boli cardiovasculare.

Dieteticianul mediteraneean Conner Middleman a declarat pentru Medical News Today: "Aceasta a fost de fapt descoperirea mea preferată! Multe studii de nutriție analizează alimentele pe care oamenii le consumă, dar stilul de viață mediteraneean înseamnă mult mai mult decât mâncare! A urma un stil de viață mediteraneean nu înseamnă doar să mănânci hummus, un baton granola cu nuci sau o salată din când în când. Se referă la cum mâncăm, mai degrabă decât la ce mâncăm".

Citit 548 ori Ultima modificare Duminică, 27 August 2023 08:39

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.