Rulouri din piept de pui cu bacon și mazăre

Rulouri din piept de pui cu bacon și mazăre
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente: 500 g piept de pui, 100 g bacon, 100 g cașcaval, sare, piper, 1 ceapă, 3 linguri ulei, 1 linguriță boia de ardei, 2 linguri pastă de tomate, 1 kg mazăre,1 legătură mărar.

Preparare: Feliem pieptul de pui. Punem deasupra fiecărei felii o folie alimentară și o batem ușor. Tăiem apoi pieptul de pui în bucăți mai mici, cu latura de circa 7-8 cm. Condimentăm cu sare și piper, pe ambele părți. Așezăm pe suprafața pieptului de pui cașcavalul ras. Rulăm cât mai strâns posibil, astfel încât să obținem un rulou. Înfășurăm ruloul într-o felie de bacon, astfel încât să lăsăm libere capetele. Procedăm astfel cu toate rulourile. Din cantitățile date se obțin opt rulouri. Pornim friteuza. Scoatem coșul detașabil și așezăm rulourile. Setăm aparatul la 200 grade, pentru 20 de minute. La jumătatea timpului de preparare le vom întoarce. Scoatem rulourile și le punem la scurs pe prosoape din hârtie. Între timp, călim ceapa tocată mărunt în trei linguri de ulei, apoi punem o linguriță de boia de ardei și două linguri de pastă de tomate. Adăugăm mazărea și puțină apă și se fierbe până se înmoaie, potrivindu-se de sare și piper. Presărăm mărar verde sau uscat tocat.

Citit 387 ori Ultima modificare Marți, 05 Septembrie 2023 11:25

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.