Contracepția corectă, în funcție de vârstă

Contracepția corectă, în funcție de vârstă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pe lângă beneficiile personale, metodele contraceptive joacă, de asemenea, un rol important în reducerea mortalitătii materne și a avorturilor, fiind esențial să fie alese corect în funcție de vârstă.

12 - 18 ani

În cazul în care vă aflați în perioada adolescenței, este indicat să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a găsi o metodă sigură și eficientă, care să corespundă nivelului de dezvoltare fizică și emoțională. Metodele contraceptive recomandate includ prezervativele, pilula contraceptivă, patch-uri contraceptive, inelul contraceptiv vaginal, dispozitivul intrauterin (DIU) sau implantul contraceptiv.

20 - 30 ani

Majoritatea femeilor cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani sunt sănătoase și active sexual. Metodele contraceptive recomandate includ prezervativele, pilula contraceptivă, patch-uri contraceptive, inelul contraceptiv vaginal, dispozitivul intrauterin (DIU), implantul contraceptiv, injecțiile contraceptive sau metodele contraceptive de barieră. Însă, având în vedere că fiecare corp este diferit, este recomandat să aveți în vedere avantajele și dezavantajele pe care le poate prezenta fiecare metodă contraceptivă în parte.

30 - 40 ani Femeile cu vârsta cuprinsă între 30 și 40 de ani încep să considere planificarea familială și să ia în considerare perioada fertilității. Metodele contraceptive recomandate includ variantele menționate anterior, precum și sterilizarea, în cazul în care nu doresc să mai aibă copii. Așadar, în funcție de planurile avute, fiți atenți la alegerile pe care le faceți pentru a nu exista regrete pe parcurs.

40+ ani Femeile din această categorie de vârstă sunt mai aproape de menopauză și deci mai puțin fertile. Metodele contraceptive recomandate includ variantele menționate anterior, dar pot fi luate în considerare și metode care ajută la reglarea menstruației sau care pot ajuta la reducerea simptomelor menopauzei, precum și sterilizarea. Odată cu înaintarea în vârstă, apar diverse schimbări ale organismului, care necesită atenție pentru a preveni alte probleme de sănătate.

(articol realizat din surse online)

Citit 691 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Septembrie 2023 07:04

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.