Cocktailuri savuroase. Piña Colada

Cocktailuri savuroase. Piña Colada
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente: 60 ml rom alb, 100 ml suc de ananas, 40 ml lapte de cocos, gheață pisată sau fulgi de gheață,  felii de ananas sau cireșe Maraschino.

Preparare: În shaker-ul cu gheață se toarnă romul, laptele de nucă de cocos și sucul proaspăt de ananas. Se agită energic timp de cel puțin 30 de secunde. Se toarnă băutura în paharul răcit în prealabil și se garnisește cu o felie de ananas sau cireașa Maraschino.

Piña Colada, unul dintre cele mai populare cocktailuri tropicale, este o băutură națională în Puerto Rico.

Margarita 

Ingrediente: 50 ml tequila, 10 ml triplu sec, 30 ml suc de lime, gheață pisată sau fulgi

Preparare: Toate componentele lichide se pun într-un shaker și se adaugă gheața. Se agită energic și se toarnă printr-o sită, direct în paharul decorat cu sare și un sfert de lime.

Este o băutură din Mexic inventată, se pare, de barmanul Pancho Morales, care a improvizat rețeta pentru cocktail-ul Magnolia, iar rezultatul a fost un mare hit.

Mai Tai 

Ingrediente: 45 ml rom alb, 45 ml rom negru, 25 ml triplu sec, 15 ml suc de portocale, 25 ml suc de lămâie sau lime, 60 ml suc de ananas, felii de ananas

Preparare: Toate ingredientele se amestecă într-un shaker, mai puțin romul negru, care se adaugă la final. Sucul de portocale poate fi înlocuit cu curaçao. Se agită energic și se transferă într-un pahar generos. Se garnisește cu o felie de ananas sau cu frunze proaspete de mentă. 

Acest cocktail, deși originar din California, are o savoare exotică.

Citit 537 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Septembrie 2023 21:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.