Cum prepari cel mai bun tiramisu

Cum prepari cel mai bun tiramisu
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente: 200 ml cafea tare, 40 ml coniac, 4 ouă, 50 g zahăr, 500 g mascarpone, 150 g pişcoturi, 2-3 linguri de cacao.

Preparare: Se face cafeaua şi se lasă la răcit, apoi se pregătesc celelalte ingrediente. Se separă gălbenuşurile de albuşuri în două vase și se pune zahărul peste gălbenuşuri. Cu mixerul, reglat la o viteză medie, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul și se mixează circa două minute, până ce zahărul se dizolvă complet. Mascarpone se freacă până se înmoaie puţin şi se pune peste crema de gălbenuşuri. Cu mixerul, se amestecă mascarpone cu crema de gălbenuşuri. Amestecul se mixează un minut, până ce se obţine o cremă omogenă. Se mixează albuşurile circa două minute, până ce se obţine o spumă care se desprinde de vas. Peste crema de mascarpone şi gălbenuşuri se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă. Pişcoturile se înmoaie în siropul de cafea cu coniac şi se aşază într-o tavă. Peste pişcoturi, se pune 1/2 din crema de mascarpone. Se adaugă încă un strat de pişcoturi. Se întinde restul de cremă, iar deasupra se pre­sară cacao. Se pune la frigider cel puţin trei ore.

Citit 675 ori Ultima modificare Duminică, 24 Septembrie 2023 10:16

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.