Shakira, datoare vândută la Fisc

Shakira, datoare vândută la Fisc
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cântăreaţa columbiană Shakira riscă un al doilea proces în Spania, după ce a fost acuzată că ar datora autorităţilor fiscale spaniole aproape 6,7 milioane de euro, a anunţat agenţia DPA, preluată de Agerpres.

Biroul Procuraturii Publice din Spania a depus o plângere penală împotriva vedetei pop la un tribunal de lângă Barcelona, a anunţat un purtător de cuvânt din sectorul judiciar. Tribunalul urmează să decidă dacă artista, printre ale cărei piese de mare succes se află cântece precum "Waka Waka" şi "Hips Don't Lie", va trebui să fie judecată în cadrul unui proces.

O anchetă preliminară a început în luna iulie, după un raport al Fiscului cu privire la două posibile infracţiuni legate de veniturile şi impozitele sale pe proprietăţi aferente anului 2018.

Cântăreaţa latino-americană, în vârstă de 46 de ani, urmează să fie judecată într-un alt proces, la Barcelona, spre finalul acestui an, pentru două acuzaţii separate de evaziune fiscală, totalizând aproximativ 14,5 milioane de euro şi reprezentând taxe neachitate pentru perioada 2012-2014. Procurorul public din Spania a cerut pentru acest proces o pedeapsă cu închisoarea de opt ani şi două luni, precum şi o amendă de 23,8 milioane de euro.

Shakira a declarat de mai multe ori că este nevinovată şi a negat acuzaţiile care i-au fost aduse în primul proces, considerând că ea trebuia să plătească taxe în Bahamas în anii 2012-2014, nu în Spania. Totuşi, ea a anunţat că a plătit între timp toate taxele, plus dobânzile aferente.

În iulie 2022, ea a respins un acord cu procurorii din Spania, unde a locuit - cu mai multe pauze - alături de fostul ei partener de viaţă, Gerard Pique, fost jucător al naţionalei de fotbal a Spaniei şi al echipei FC Barcelona. Cei doi s-au despărţit între timp, iar Shakira s-a mutat la Miami, alături de cei doi fii ai lor.

Citit 447 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Septembrie 2023 14:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.