Murături asortate, în oțet

Murături asortate, în oțet
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Fiecare gospodină pregătește murături pentru sezonul rece, după retețe proprii, adaptate de-a lungul timpului. Pentru murăturile în oțet, avem nevoie de următoarele:

Ingrediente: 3-4 kg murături, 3 morcovi potriviți, 1 varză albă mică, 1 varză roșie mică, 1 fir de praz, 1 conopidă mică, 5 castraveți mari sau 20 castraveți mici lăsați întregi, 1 țelină mică, 1 sfeclă, 2 pepeni mici, 300 grame varză de Bruxelles (opțional), 5 gogoșari, cățeii de usturoi de la 3 căpățâni (aceștia rămân întregi), 20 de ardei iuți înțepați, sare după gust, boabe de piper negru și roșu, boabe de muștar, frunze de dafin, 2 pliculețe condimente pentru murături picante, 1 măsură de oțet la 18 măsuri de apă.

Atenție! Toate ingredientele se feliază!

Preparare: Se pun la foc apa și condimentele. Aproape când aceasta dă în fiert, se toarnă și oțetul. Se lasă doar cât să dea în fiert o secundă. Se lasă lichidul câteva minute la răcorit, se toarnă în borcane peste amestecul de legume, prin filtru, astfel ca lichidul sa rămână perfect clar.

Citit 792 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Octombrie 2023 22:13

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.