Maioneză fără ou

Maioneză fără ou
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ingrediente: 150 ml lapte de soia, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 50 g muștar clasic, sare și piper, zeamă de lămâie, după gust.

Preparare: Pentru prepararea acestui tip de maioneză aveți nevoie de un mixer vertical. Se adaugă toate ingredientele într-un recipient înalt, dar secretul este să respectați o anumită ordine. Se pune mai întâi muștarul, apoi laptele de soia, câte un praf de sare și de piper, puțină zeamă de lămâie și, la final, uleiul. Se introduce brațul mixerului vertical în recipient până la baza acestuia. Se pornește mixerul și se amestecă ingredientele, ridicând treptat brațul. Astfel maioneza se va omogeniza, înglobând treptat uleiul în compoziția care se formează. La final, se gustă maioneza și se potrivește gustul cu sare, piper și zeamă de lămâie. Delicioasa maioneză de post se va depozita la rece, în borcane de sticlă închise ermetic. Se poate păstra până la două săptămâni.

Unul dintre avantajele maionezei vegetale este acela că se prepară într-un timp extrem de scurt. Însă cel mai important beneficiu este că maioneza vegetală este mult mai sănătoasă.

Citit 6212 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Noiembrie 2023 14:20

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.