Maioneză fără ou

Maioneză fără ou
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ingrediente: 150 ml lapte de soia, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 50 g muștar clasic, sare și piper, zeamă de lămâie, după gust.

Preparare: Pentru prepararea acestui tip de maioneză aveți nevoie de un mixer vertical. Se adaugă toate ingredientele într-un recipient înalt, dar secretul este să respectați o anumită ordine. Se pune mai întâi muștarul, apoi laptele de soia, câte un praf de sare și de piper, puțină zeamă de lămâie și, la final, uleiul. Se introduce brațul mixerului vertical în recipient până la baza acestuia. Se pornește mixerul și se amestecă ingredientele, ridicând treptat brațul. Astfel maioneza se va omogeniza, înglobând treptat uleiul în compoziția care se formează. La final, se gustă maioneza și se potrivește gustul cu sare, piper și zeamă de lămâie. Delicioasa maioneză de post se va depozita la rece, în borcane de sticlă închise ermetic. Se poate păstra până la două săptămâni.

Unul dintre avantajele maionezei vegetale este acela că se prepară într-un timp extrem de scurt. Însă cel mai important beneficiu este că maioneza vegetală este mult mai sănătoasă.

Citit 5913 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Noiembrie 2023 14:20

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro