Sharon Stone i-a plătit salariul lui Leonardo DiCaprio în 1995

Sharon Stone i-a plătit salariul lui Leonardo DiCaprio în 1995
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

„Nu-i pot mulțumi îndeajuns”, a declarat actorul Leonardo DiCaprio pentru E! News, după ce s-a aflat că Sharon Stone i-a plătit salariul în 1995, atunci când studioul a refuzat să îl distribuie în drama western „Mai iute ca moartea” („The Quick and the Dead”), a lui Sam Raimi, conform cinemagia.ro.

La acea vreme, DiCaprio venea după rolul său de debut, „Necazurile lui Gilbert Grape” („What's Eating Gilbert Grape”), pentru care era nominalizat la Oscar, iar Stone era foarte dornică să lucreze cu tânărul actor. Ea a ținut neapărat să-i distribuie pe DiCaprio și Russell Crowe în film și a fost dispusă să plătească pentru asta, scrie Variety.

„Ea a spus: «Aceștia sunt cei doi actori cu care vreau să lucrez»", și-a amintit DiCaprio. „Este incredibil. Ea a fost o mare campioană a cinematografiei și a oferit oportunități altor actori, așa că sunt foarte recunoscător. I-am mulțumit de multe ori", a adăugat el. „Nu știu dacă i-am trimis un cadou de mulțumire real, fizic, dar nu pot să-i mulțumesc îndeajuns”...

În „Mai iute ca moartea”, Stone a jucat rolul unui pistolar care vizitează un oraș de frontieră și se ciocnește cu liderul acestuia (Gene Hackman). În cartea sa de memorii din 2021, „The Beauty of Living Twice”, ea a dezvăluit că a plătit singură salariul lui DiCaprio după ce Studioul TriStar Pictures a refuzat să îl distribuie. „Acest puști pe nume Leonardo DiCaprio a fost singurul care a reușit la audiție”, a scris Stone, adăugând că a audiat o mână de actori adolescenți pentru rolul lui ”The Kid”. „După părerea mea, el a fost singurul care a venit și a plâns, implorându-și tatăl să-l iubească în timp ce murea în acea secvență”.

Stone își amintește că studioul i-a spus: „De ce un necunoscut, Sharon, de ce te sabotezi singură?”. „Studioul mi-a spus că dacă mi-l doresc atât de mult, aș putea să-l plătesc din propriul meu salariu. Așa că am făcut-o!”.

Întâlnirea cu studioul și decizia de a-l plăti ea însăși pe DiCaprio au motivat-o parțial pe Sharon Stone să devină producătoare, putând astfel să lupte pentru talentele care, în opinia ei, meritau postul.

„Mai iute ca moartea” a avut premiera în 1995, alături de alte lungmetraje cu DiCaprio în rol principal, precum „Jurnalul unui baschetbalist” („The Basketball Diaries”) și „Eclipsă totală” („Total Eclipse”). În anul următor, cariera lui DiCaprio a explodat odată cu succesul filmului „Titanic” al lui James Cameron. Câștigătorul Premiului Oscar se află în prezent în cinematografe ca protagonist al filmului „Crimele din Osage County: Bani însângerați” („Killers of the Flower Moon”), de Martin Scorsese.

Citit 1720 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Noiembrie 2023 07:33

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.