Rodia, aliment ideal în cura de slăbire

Rodia, aliment ideal în cura de slăbire
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Rodia este un fruct foarte versatil, ce poate fi consumat ca atare sau în sucuri, iar dieteticienii o recomandă persoanelor care vor să piardă în greutate, consemnează dcnews.ro.

La fel ca toate celelalte fructe, rodia este o sursă de sănătate, ca urmare a aportului mare de vitamine, minerale și antioxidanți. Mai mult, rodia este bogată în fibre, elemente importante în procesul de slăbire, care ajută și tranzitul intestinal, dar și controlează nivelul de zahăr din sânge. Potrivit dieteticienilor, rodia este cel mai bun fruct care poate fi consumat atunci când vă aflați în cură de slăbire.

Iată câteva motive pentru care ar trebui să introduceți acest fruct în dieta dumneavoastră, dar și la ce trebuie să fiți atenți înainte de a-l consuma, deoarece există și o categorie de persoane cărora le este contraindicată rodia.

Bogată în fibre - o singură cană de semințe de rodie conține 6 grame de fibre, iar dintre toate fructele, aici se află cea mai mare cantitate. Puține calorii - cine se află la dietă își contorizează toate caloriile pe care le introduce în alimentație, iar vestea bună este că rodia are un conținut scăzut, având numai 120 de calorii pe porție.

Antioxidant - rodia este cel mai bine cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante, dar cercetările sugerează că ar putea avea un impact pozitiv și asupra reducerii grăsimilor.

În timp ce o mare parte din cercetările disponibile se concentrează pe extractul de rodie, o sursă concentrată de fructe, se pare că există beneficii pentru pierderea de grăsime și prin consumul întregului fruct, notează EatThis. De asemenea, semințele de rodie pot fi consumate în combinații cu alte alimente, precum iaurtul cu cereale, sau sub formă de gustare.

Însă pe lângă beneficiile pe care le are pentru sănătate, rodia are și câteva contraindicații, date de capacitatea de a interacționa cu o serie de medicamente, cum ar fi cele pentru hipertensiune, scăderea colesterolului sau cele pentru subțierea sângelui.

Citit 668 ori Ultima modificare Duminică, 24 Decembrie 2023 12:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.