Paste cu roșii cherry

Paste cu roșii cherry
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente: 150 g tagliatelle, 2 cepe mici, 300 g roșii cherry, un morcov, un ardei gras roșu, rozmarin, sare, piper

Preparare: Ceapa se toacă mărunt și se călește cu puțin ulei, apoi se adaugă morcovul și ardeiul tăiate subțire. Se călesc legumele, să capete aromă unele de la altele. Roșiile cherry se spală și se taie pe jumătate. Se adaugă la celelalte legume și se lasă să clocotească la foc domol, până când sunt bine gătite. La final se presară sare, piper și puțin rozmarin. Pastele se fierb în funcție de indicațiile de pe pachet. Apoi se pun în tigaia cu legume cât sunt fierbinți și se amestecă bine cu sosul. Se poate servi cu puțin parmezan ras pe deasupra.

Paste cu dovlecei și morcovi

Ingrediente: 100-150 de grame paste de orice tip, 2-3 dovlecei, 150 ml suc de roșii, 1-2 morcovi, 3 fire de ceapă verde sau 1 ceapă micuță, 2 fire de usturoi verde sau 2 căței de usturoi, 1 lingură de ulei de măsline, sare și piper

Preparare: Se călește ceapa și se adaugă apoi morcovii și dovleceii tăiați cubulețe și se călesc câteva minute, până când morcovii se înmoaie. Se adaugă sucul de roșii, usturoiul tocat mărunt și piperul. Se fierbe totul la foc domol, până când sosul a căpătat aromă și consistență. Pastele se fierb, se scurg de apă și se adaugă fierbinți peste sosul din tigaie. Se presară sare și piper după gust. Se servesc calde, cu un pahar de vin roșu.

Paste cu legume și sos alb

Ingrediente: 2 cepe mici, 1 ardei capia galben, 1 ardei capia roșu, 1 bucată potrivită de praz, smântână pentru gătit, ulei, sare, piper, un cățel de usturoi, busuioc proaspăt.

Preparare: Cepele se curăță, se spală și se toacă peștișori, apoi se călesc până devin aurii. Se adaugă ardeii tăiați în fâșii subțiri și se călesc în ulei. Prazul și usturoiul, tăiate foarte fin, se adaugă și se fierb în sosul de legume, până când devin aurii și gustoase. Apoi se adaugă smântâna treptat pentru a prepara sosul alb și se lasă la fiert la foc potrivit. La final se adaugă puțin piper, sare și busuioc proaspăt. Pastele, fierte și scurse de apă, se pun peste sos în tigaie și se mai lasă un minut pe foc, să se îmbine aromele. Se servesc calde, cu puțin parmezan presărat sau cu măsline negre.

Citit 394 ori Ultima modificare Duminică, 07 Ianuarie 2024 09:43

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.