Bame cu pui

Bame cu pui
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ingrediente: 500 g bame, 350-400 g carne de pui, 2 cepe, 250-300 g roșii,1 legătură mărar și pătrunjel, 4 linguri ulei de măsline, 2 lingurițe bază pentru mâncăruri (pui/ciuperci), 2 linguri de ketchup, 2-3 lingurițe făină albă, sare, piper, maghiran, rozmarin, cimbru, paprika, 2 foi de dafin.

Preparare: Curățați morcovul și cepele, tăiați codițele bamelor, dar nu prea adânc, ca să nu se cresteze, pentru că vor ieși semințele la fiert. Secretul este să rămână întregi. Puneți la călit într-o crăticioară, în ulei, morcovul feliat și ceapa tăiată peștișori. După câteva minute, adăugați bamele întregi și căliți în continuare, la foc mic, 4-5 minute. Adăugați apoi carnea de pui tăiată bucăți nu prea mari, baza pentru mâncăruri, roșiile curățate de pieliță și tăiate bucăți (daca nu aveți roșii puteți folosi 300 ml suc de roșii), ketchup și apă cât să acopere bamele. Lăsați să fiarbă la foc mic cu capac 25-30 minute. Desfaceți făina în puțină apă și adăugați totul peste mâncare. Condimentați după gust. Se adaugă și un praf de zahăr și 2 lingurițe de oțet. Lăsați să mai dea 2-3 clocote și adăugați verdeața tocată. Se servește caldă, dar este bună și rece. Se poate servi și cu garnitură de orez, după gust.

Citit 561 ori Ultima modificare Duminică, 28 Ianuarie 2024 10:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.