Se deschide „Combinatul de film”

Se deschide „Combinatul de film”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Iubitorilor de filme şi muzică bună, administratorul Clubului Zodiar, Bogdan Voicu, le dă o veste mai mult decât bună: în perioada 26-27 noiembrie se va desfăşura un festival care să acopere tocmai acest sector, intitulat „Combinatul de film”.

„Ideea organizării unui astfel de festival în Zodiar o am de când am înfiinţat clubul. În acest scop, am colaborat cu Sebastian Gheorghiu, care se ocupă de un program intitulat «Oportunităţi la tine acasă». El m-a pus în legătură cu trupele de jazz tinere care vor veni în festival”.

„Pe partea de film, am colaborat cu regizorul Ciprian Alexandrescu – unul dintre organizatorii Festivalului Internaţional de Film de la Iaşi. Ca urmare, proiecţiile de film vor constitui o selecţie din cele mai bune pelicule care s-au prezentat la Iaşi”, ne-a declarat Bogdan Voicu.   

Pe perioada celor trei zile vor putea fi vizionate filme documentare şi de animaţie prezentate la IIFF (Iaşi International Film Festival), cele două filme documentare care au primit premiul special al juriului („Bee Moldovan” şi „Lumea văzută de Ion B.”), „Morgen” – considerat cel mai bun film de ficţiune la IIFF 2010, „La revedere! Ce mai faci?” – cel mai bun documentar, „Bună! Ce faci?” – premiul special al juriului pentru un film de ficţiune (pelicula nici nu a apărut încă în cinematografe), „Street Days” – filmul care a obţinut trofeul IIFF 2010. 

Între proiecţii, pe parcursul celor trei zile, au fost programate şi trei concerte de jazz, unul de  rock (trupa Robin and The Backstabbers), un concert folk marca Maria Magdalena Dănăilă în colaborare cu actriţa Ana Maria Ciucanu şi un extraordinar recital al renumitului pianist de jazz Mircea Tiberian.

Va fi un adevărat maraton de film şi muzică bună (câte nouă ore de concerte şi proiecţie în fiecare zi!), preţul biletului pe o singură zi fiind de numai 15 lei, acest lucru neînsemnând că prezenţa este obligatorie la tot programul în ziua respectivă, spectatorul poate pleca şi reveni ulterior la ceea ce i se pare interesant.

Vor fi puse în vânzare şi abonamente pentru cele trei zile, în valoare de 35 de lei.

Citit 1243 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.