Paste Carbonara

Paste Carbonara
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Ingrediente: 400 g spaghete, 200 g de guanciale sau pancetta, 4 gălbenușuri, 75 g de brânză pecorino, sare, piper.

Preparare: Se pune apă la fiert într-o oală largă, cu o linguriță de sare. Când apa începe să fiarbă, adăugăm pastele și gătim cu 1-2 minute mai puțin decât timpul recomandat. Tăiem guanciale în cubulețe și le prăjim cât să devină ușor aurii. Când s-au rumenit, scoatem o treime din cubulețe pe o hârtie absorbantă, iar peste restul adăugăm 50 ml din apa în care fierb pastele. Punem într-un castron gălbenușurile, sare, piper și 2/3 din cantitatea de pecorino. Batem rapid cu telul și adăugăm 50 ml de apă fierbinte, luată din oala în care fierb pastele.

Scoatem încă 100 ml din apa în care fierb pastele și oprim focul. Scurgem pastele, adăugăm peste guanciale și amestecăm ușor. Adăugăm apoi și apa fierbinte, apoi lăsăm pastele să se mai gătească un minut în tigaie. Transferăm spaghetele în bolul cu ouă bătute și pecorino. Amestecăm bine, căci în contact cu pastele fierbinți, ouăle se vor găti instant, formând acel sos specific spaghetelor carbonara. Râșnim piper pe deasupra fiecărei porții și presărăm guanciale și pecorino răzuit.

Citit 3060 ori Ultima modificare Marți, 30 Ianuarie 2024 21:10

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.