Tort de biscuiți cu cremă de cacao

Tort de biscuiți cu cremă de cacao
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ingrediente: 500 g biscuiți populari, 200 ml lapte îndulcit cu 50 g zahăr; pentru cremă: 4 ouă, 220 g zahăr pudră, 100 g cacao, sare, 2 lingurițe esență de rom, 400 g unt cu 82% grăsime.

Preparare: Se prepară mai întâi crema pentru a avea timp să se răcească. Se sparg ouăle într-o crăticioară, se presără sare și se adaugă zahărul. Se mixează bine ingredientele până se topește zahărul și rezultă o compoziție spumoasă. Crăticioara cu compoziția de ouă se pune într-un vas cu apă fierbinte, la foc mediu. Se fierbe crema, amestecând continuu, aproximativ 15 minute, până când crema va deveni consistentă. Se scoate vasul cu crema de ouă din cel cu apă și se cerne cacaua deasupra cremei, apoi se amestecă până se uniformizează compoziția. Apoi, se adaugă și esența de rom. Se lasă crema să se răcească, iar untul se lasă la temperatura camerei. Când crema s-a răcit complet, se mixează untul moale cu mixerul până devine cremos. Apoi se adaugă treptat din cremă și se amestecă până se încorporează toată în unt. Cât timp crema se răcește, se prepară un sirop din lapte cu zahăr, prin fierbere până la topirea zahărului. Se poate adăuga și esența preferată: vanilie, lămâie, portocale etc. Se tapetează o formă de chec cu folie alimentară pentru a asambla tortul în ea. Se așază în tavă straturi succesive de biscuiți trecuți ușor prin siropul de lapte rece și cremă de cacao cu unt. Se păstrează din cremă și pentru a decora tortul după ce va fi scos din forma de chec. Tortul se dă la rece pentru 4-5 ore, astfel încât să se hidrateze bine biscuiții. Se răstoarnă pe platou și se îmbracă în crema oprită. Se poate îmbrăca și în ciocolată topită cu puțin unt și lapte.

Citit 552 ori Ultima modificare Duminică, 10 Martie 2024 01:39

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.