Oameni de seamă. Ornella Muti, sex-simbol al anilor ’80

Oameni de seamă. Ornella Muti, sex-simbol al anilor ’80
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Pe numele real Francesca Romana Rivelli, Ornella Muti s-a născut pe 9 martie 1955, la Roma. Mai întâi a lucrat ca model de la vârsta de 14 ani, apoi s-a produs debutul în film, la vârsta de 15 ani, în pelicula italiană „La moglie più bella”, atrăgând atenţia publicului şi a regizorilor prin inocenţa adolescentină împletită cu senzualitatea sofisticată. În anul 1976 a primit Premiul special David di Donatello.

A jucat în două producţii semnate de Marco Ferreri, în 1976 – „The Last Woman”, în care a jucat alături de Gérard Depardieu – şi 1984 – „Il futuro è donna”. Primul rol în filme de limba engleză îl obţine în anul 1980 – Princess Aura – din filmul „Flash Gordon”.

Au urmat rolurile din peliculele „Dragostea lui Swann”, „Eu şi sora mea” şi „Cronica unei morţi anunţate”. În 1987 debutează şi în producţie TV, în „Casanova”, iar în 1991 debutează la Hollywood, în „Oscar”, alături de Silvester Stallone, iar un an mai târziu joacă în „Once Upon a Crime” şi în „Întoarcerea lui Napoleon”.

În anul 1994 primeşte titlul neoficial de „Cea mai frumoasă femeie din lume”.

Au urmat rolurile din filmele „Contele de Monte-Cristo”, „O lovitură în inimă”, „Lunga noapte de dragoste”, „Unchiul din America”, „Copila cu mâini murdare”, „Dragoste şi sânge”, „Din dragoste pentru Roma”. În 2008, Muti şi-a lansat propria linie de bijuterii. În anul 2014 a avut ultimul său rol, în „Checkmate”.

Remember, Oameni de seamă, colecție de articole

Citit 570 ori Ultima modificare Vineri, 08 Martie 2024 17:14

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.